Rajono kultūra – bendras darbas Lietuvai

kulturos diena
Nuotr. Gausi rajono kultūros bendruomenė savo profesinę šventę pradėjo pagerbdama mūsų krašto šviesuolį, „Tautiškos giesmės“ autorių dr. Vincą Kudirką.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Balandžio 17 d. Kudirkos Naumiestyje buvo paminėta Kultūros diena, kurioje dalyvavo rajono kultūros įstaigų darbuotojai, muziejininkai, bibliotekininkai. Nusilenkta dr. Vincui Kudirkai, aktyviausiems kultūros žmonėms įteiktos padėkos.

Susirinkusi antradienio popietę rajono kultūrinė bendruomenė pirmiausiai trumpam sustojo Kudirkos Naumiesčio miesto širdyje – prie paminklo dr. Vincui Kudirkai, padėjo gėlių ir sugiedojo „Tautišką giesmę“. 2018 metus rajono savivaldybės taryba paskelbė Vinco Kudirkos metais.

Vinco Kudirkos muziejuje šventę pradėjusi savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė priminė Kultūros dienos ištakas – Seimas į atmintinų dienų sąrašą Kultūros dieną įtraukė 2007-aisiais, o šį suėjimą vedėja pavadino šimtmečio kultūros diena, kvietė visus atsigręžti atgal ir prisiminti, kas nuveikta per tuos metus svarbaus. O žengiant į naująjį šimtmetį, ragino pasvarstyti, ką kiekvienas padarysime savo kraštui, kad apie mus kalbėtų ateinančios kartos.

A. Kasparevičienė pripažino, kad kultūros sektoriuje yra problemų, kurios sprendžiamos savivaldybės lygmenyje, bet yra ir tokių problemų, kurių sprendimas priklauso nuo Lietuvos politikų, o šiandien aukščiausios šalies valdžios dėmesys kultūrai yra nepakankamas.

„Bet mes turime kuo pasidžiaugti. Nuo paskutinio mūsų susitikimo prieš Kalėdas įvyko daug gražių dalykų. Noriu pagarsinti, kad įvyko dalyvių atrankos į Pasaulio lietuvių dainų šventę, Zanavykų kraštui atstovaus 35 kolektyvai, iš jų 16 moksleivių. Tai bendras mūsų žmonių, įstaigų darbo rezultatas“, – kalbėjo A. Kasparevičienė.

Ji pasidžiaugė Griškabūdžio seniūnijos kultūros darbuotojais, kurie saugoja Kryžių lankymo tradicijas Griškabūdžio apylinkėse, kad seniūnų iniciatyva įamžinti nepriklausomybės kovų savanoriai, kad Zanavykų kraštas tampa žinomas iniciatyvių Šakių turizmo informacijos centro darbuotojų dėka, kad kiekvienos kultūros įstaigos darbas yra reikšmingas.

„Esu galbūt naivi... bet manau, kad jeigu kultūra ir neišgelbės pasaulio, tai bent prisidės prie jo išgelbėjimo“, – atviravo A. Kasparevičienė.

Šventėje dalyvavęs rajono meras Edgaras Pilypaitis kultūrininkams linkėjo ir toliau būti kelrodžiais, vedančiais kitus į šviesą. Jis padėkos raštus už 2017m. pasiekimus įteikė aštuonioms kultūros įstaigoms ir jų vadovams, o už buvimą kartu – po gėlės žiedą Turizmo ir kultūros skyriaus darbuotojoms.

Šventės dalyvius unikalia muzikine programa pasveikino instrumentinė grupė „Subtilu-Z“, gausiai susirinkusi kultūros bendruomenė šnekučiavosi prie arbatos puodelio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.