Neliks dviejų bibliotekos padalinių

Balandžio 19 d. vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo patvirtinta rajono savivaldybės Šakių viešosios bibliotekos tinklo struktūra ir nuostatai. Keičiantis bibliotekos tinklo struktūrai, nuo liepos 1 d. neliks dviejų padalinių – Patašinės ir Liepalotų.

Dėl Patašinės bibliotekos išlikimo klausimo dar praėjusių metų spalio mėn. buvo kviečiamas kaimo gyventojų susirinkimas, kuriame dalyvavo tik keturi gyventojai. Po minėto susirinkimo buvo priimtas sprendimas laikinai sustabdyti Patašinės padalinio veiklą šaltuoju metų laikotarpiu iki šių metų gegužės 1 d. Anot Šakių bibliotekos direktorės Kristinos Lebedžinskienės, per šį laikotarpį nesulaukta nė vieno pasiteiravimo dėl padalinio veiklos. Griškabūdžio seniūnijoje šiuo metu veikia Griškabūdžio ir Paluobių padaliniai. Iki artimiausios bibliotekos Griškabūdyje apie septyni kilometrai. Siūlomas uždaryti Patašinės padalinys, įsikūręs buvusios mokyklos nešildomose patalpose, bibliotekoje registruota apie 90 skaitytojų.
 
Panaši situacija ir Liepalotų padalinyje – čia registruota apie 100 skaitytojų, biblioteka įsikūrusi buvusiame mokyklos pastate. Bibliotekai pagal panaudos sutartį priklausančios patalpos yra nešildomos, kaip ir visas pastatas, kuris yra išnuomotas vienai akcinei bendrovei. Buvo svarstyta Liepalotų biblioteką perkelti į bendruomenės centro „Tėviškė“ patalpas, tačiau vasario 3 d. vykusio susirinkimo metu bendruomeniečiai nesutiko su tokiu pasiūlymu ir tvirtino, kad patalpos reikalingos bendruomenės poreikiams. Lukšių seniūnas Vidas Cikana siūlė biblioteką įkurdinti kitose patalpose, deja, pastarosios kovo mėn. buvo privatizuotos.

Savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kad minėtos bibliotekos negali vykdyti savo veiklos nešildomose patalpose, kai nėra sudaryta reikalingų darbo sąlygų darbuotojui, o lankytojui nesuteikiamos kokybiškos paslaugos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.