Cirko mokykla išsaugojo savarankiškumą

januseviciene cirko mokykla1
Baigiami dėlioti paskutiniai rajono kultūros įstaigų tinklo pertvarkos taškai. Iki šiol buvo tariamasi dėl Šakių kultūros centro cirko mokyklos teisinio statuso ir galiausiai sutarta, kad jis tampa dar vienu kultūros centro padaliniu. Tad Šakių kultūros centras iš viso turės penkis padalinius.

Dar metų pradžioje, vasario mėn., rajono savivaldybės tarybai pritarus, Kudirkos Naumiesčio, Sintautų, Griškabūdžio, Lukšių, Gelgaudiškio kultūros centrai buvo reorganizuoti ir prijungti prie Šakių kultūros centro bei tapo jo padaliniai. Tačiau liko neišspręstas klausimas dėl Šakių cirko mokyklos teisinio statuso. Rugsėjo pradžioje šį klausimą aptarti rinkosi ir Kultūros ir meno taryba, svarsčiusi, ar Cirko mokykla turėtų būti padaliniu, ar kokiu kitu dariniu. Šis klausimas rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistų, Šakių kultūros centro vadovo Mindaugo Kriaučiūno buvo išdiskutuotas, aptarta įstaigos numatoma vizija ir su Cirko mokyklos vadove Itana Januševičiene. Kaip informavo M. Kriaučiūnas, rugsėjo 30 d. buvo priimtas sprendimas ir Cirko mokykla tapo Šakių kultūros centro padalinys ir taip išsaugojo savo savarankiškumą.

Pasiteiravus Cirko mokyklos vadovės I. Januševičienės, kokiomis nuotaikomis gyvena, ši pasakojo, kad šiuo metu intensyviai dirba prie naujų projektų rašymo.

„Dirbsim toliau kaip padalinys. Planuojam veiklas. Dabar projektų rašymo vajus, tai sėdim ir rašom. Ant nosies „Cirko žiburiai“, – kalbėjo Cirko mokyklos vadovė.

Anot I. Januševičienės, Cirko mokyklą lanko 50–60 vaikų. Rugsėjį, kaip kasmet, vyko naujų narių priėmimas, tad šiuo metu pagal NVŠ programą cirko meno paslapčių mokosi apie 50 asmenų, dar keliolika ikimokyklinio amžiaus vaikų lanko treniruotes pagal sutartis. Cirko mokykla dalyvauja ir Kultūros paso programoje – vykdomos dvi edukacinės programos.

Kaip jau buvo rašyta, Šakių kultūros centrui prasiplėtus struktūriškai, buvo ieškoma dar kultūros srities specialistų bei paskelbti konkursai direktoriaus pavaduotojo kultūrai ir bendriems reikalams bei direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams pareigoms užimti.

„Pretendentai neatitiko keliamų reikalavimų. Todėl šiai minutei pavaduotojo kultūrai neturiu“, – trumpai komentavo M. Kriaučiūnas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.