Knygų namelis – dovana miestui, šakiečiams ir svečiams

knygu namelis
Savo profesinę šventę – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną laikraščio „Draugas“ kolektyvas paminėjo kitaip – padovanojo miestui knygų namelį. R. Vasaitienės nuotr.

Gegužės 7-ąją minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Šia proga laikraščio „Draugas“ kolektyvas penktadienį Šakių J. Lingio parke atidarė knygų namelį, kurį padovanojo miestui, jo gyventojams ir svečiams.
 
Į atidarymo renginį atvyko Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, rajono savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius, tarybos narys Romas Pukinskas, Šakių viešosios bibliotekos darbuotojos, Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė ir būrelis šakiečių.

Laikraščio „Draugas“ redaktorė Gintarė Martinaitienė priminė sunkų, net keturis dešimtmečius trukusį Lietuvos istorijos laikotarpį, kai carinė rusų valdžia draudė esminius mūsų tautiškumo ženklus – lietuvišką spaudą, knygų leidybą ir laisvą žodį.

„Turbūt net nesusimąstome, kad visa tai šiandien turime, – kalbėjo redaktorė, ragindama, kad visi drauge būtume laisvo ir nepriklausomo žodžio sargyboje, nes tai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. – Šiemet nusprendėme Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, kuri yra mūsų profesinė šventė, paminėti kitaip ir padovanoti Šakių miestui knygų namelį ir taip suteikti progą knyga ar laikraščiu mėgautis ne tik namuose, bet ir parke ant suoliuko.“

knygu namelis2
Tik atvėrus knygų namelio duris, pirmąsias knygas dovanojo redakcija, biblioteka, šakiečiai – jos iš karto sulaukė smalsiausiųjų dėmesio. D. Pavalkio nuotr.

Tad pirmosios knygos į namelį ir nugulė nuo laikraščio redakcijos.

„Labai džiaugiuosi tokia gražia iniciatyva ir pradėjau galvoti, kur čia dar reikėtų pastatyti tokį gražų knygų namelį. Gal Lukšiuose. Gal Sudarge... Manau, reikia skatinti, kad tokia idėja būtų tęsiama, – džiaugėsi D. Jakavičius.  – Nėra to blogo, kas neišeitų į gera, mat būtent dėl to, kad draudė, visi norėjo mokytis, ir gavosi taip, kad XX amžiaus pradžioje dalis išsilavinusios visuomenės mokėjo lietuviškai ir skaityti, ir rašyti.“

Šakių viešosios bibliotekos darbuotojos sveikino laikraščio kolektyvo sumanymą ir džiaugėsi, kad  skaitytojai galės skolintis knygas ne tik bibliotekoje, bet ir knygų namelyje. Į renginį jos atėjo ne tuščiomis – dovanojo visą pundelį knygų. R. Pukinskas išreiškė viltį, kad Šakiai – kultūringų žmonių miestas ir čia, kaip ir Sintautuose, bus galima išsirinkti, ką paskaityti. R. Vasaitienė laikraščio kolektyvui linkėjo išlikti drąsiam, veržliam ir nestokoti naujų pozityvių idėjų.

knygu namelis3
Tikime, kad mūsų idėja pasiteisins, žmonės skaitys čia rastas knygas, atneš savo, grąžins pasiskolintas ir rekomenduos kitiems.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.