Sukaktį vainikavo dešimtmečio ąžuolas

lepsiai azuoliukas
Lepšių kaimo kraštiečių bendruomenės aktyvas Lukšių seniūno Vytauto Andziulevičiaus padovanotą ąžuoliuką bendruomenės įkūrimo 10-ojo jubiliejaus proga pasodino greta esančioje pievelėje. Organizatorių nuotr.


Balandžio 29 d. Lepšių kaimo kraštiečių bendruomenė minėjo gražią sukaktį – 10-ies metų gyvavimo bei veiklos jubiliejų. Ta proga pasodintas dešimtmečio ąžuolas, ir toliau bendruomenei vadovauti išrinkta jos įkūrėja Ona Baltrušaitienė.
 
Susitikimo pradžioje O. Baltrušaitienė prisiminė, kaip prieš dešimt metų sukvietė Lepšių krašto žmones į pirmą bendruomenės susirinkimą. Šiandien pasidžiaugė, kad tuomet kraštiečiai ja patikėjo. O. Baltrušaitienė prisiminė, kad tuometinių patalpų vaizdas buvo klaikus: išpjaustyti radiatoriai, patalpos apleistos, visur apšiukšlinta. Sustojo gyventojai pasieniais, o ji vardijo darbus, kuriuos reiktų nuveikti: pirmiausiai reikia tvarkyti koplyčią, įrengti laisvalaikio zoną.

„Tuomet atrodė nelabai realu, kad pavyks kažką padaryti, galbūt atrodė, kad aš matau tik naudą. Tačiau prieš dešimtmetį aš mačiau tarnystę savo kraštui. Šiandien stebiuosi savo optimizmu. Suremontuotos patalpos, išvalyta teritorija nuo šabakštyno. Teritorijoje tuometinis seniūnas Vidas Cikana, kuris manim patikėjo, jaučiau jo paramą, pastatė koplytstulpį. Šiandien svarstau: kai žmogus nori ir tiki, gali daug padaryti“, – kalbėjo O. Baltrušaitienė.

Pirmininkė dėkojo tiems bendruomeniečiams, kurie kartu žygiavo tuos dešimt metų: „Be jūsų visų šiandien bendruomenės nebūtų. Sienos – tai dar ne bendruomenė. Manau, šiandien rečiau būtų viešojoje erdvėje minimas Lepšių kaimo pavadinimas. Per tą dešimtmetį gauta ne viena padėka, nominacija, tai visų jūsų, bendruomeniečiai, pripažinimas.“

Pirmininkės noras suburti ne tik dabar Lepšių krašte gyvenančius, bet ir iškeldintus iš kaimų žmones virto gražia bendruomeniška organizacija. Pirmininkės sumanymu buvo sukurtas filmas, padarytas žemėlapis „Čia gimėm, čia augom...“ Ji neslėpė – šiandien liūdi matydama sudarkytą šio krašto gamtovaizdį, bet džiaugiasi atgimusia Šilgalių koplytėle, kurioje paskutinį rugpjūčio savaitgalį vyksta Mažasis atlaidas.

Tad balandžio 29 d. bendruomeniečiai susirinko ataskaitai, tolimesnių bendruomenės žingsnių aptarimui. Apžvelgdama praeitus metus, O. Baltrušaitienė paminėjo, kad graži tradicija tapo rinktis trečią mėnesio trečiadienį, o bene svarbiausiu darbu įvardijo bendruomenės patalpų įruošimą ukrainiečių šeimoms apgyvendinti bei padėkojo prie to geranoriškai prisidėjusiems Daivai ir Regimantui Pavalkiams bei Dalei Rudzevičienei. Antras prasmingas darbas – bendruomenės nario R. Pavalkio finansiniu prisidėjimu ir rūpesčiu bei seniūno pastangomis uždengtas Šilgalių koplytėlės stogas.

Lepšių kaimo kraštiečių bendruomenė šiuo metu vienija 52 narius, šis susirinkimas – rinkiminis. O. Baltrušaitienė prisipažino, kad ieškojo pamainos į savo vietą.

„Dešimt metų tarnystės ir gana“, – atviravo kraštietė, tačiau susirinkusių prašymas pasilikti dar vienai kadencijai pirmininkės pareigose suminkštino jos širdį, tad sutiko bendruomenei ir toliau vadovauti sakydama, kad negali į viską spjauti ir išeiti, nes labai ir bendruomenės gaila.

Po visų oficialių susirinkimo reikalų bendruomenės dešimtmečio veiklos proga sveikino kaimynai – bendruomenės centras „Tėviškė“ ir jos aktyvas. Šia gražia proga susitikimo dalyviai pasodino Lukšių seniūno Vytauto Andziulevičiaus padovanotą ąžuoliuką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.