Apdovanojimai skriejo didžiausias žuvis sugavusiems žvejams

zvejai apdovanoti
Žvejai pasidžiaugė rezultatais: „Didžiausios žuvies “ konkurse vis gausiau dalyvauja ne tik vyrai, bet ir moterys bei jaunimas. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Pasibaigus 2023-iesiems, paskelbti „Didžiausios žuvies“ konkurso nugalėtojai. Pasidžiaugta laimikiais, kuriuos mūsų rajono žvejai sužvejojo per praėjusius metus. Šio konkurso metu visi žvejai galėjo siųsti savo nuotraukas, kuriose užfiksuoti vaizdai su stambiausiu laimikiu. Net 17 žvejų buvo apdovanoti atminimo vardiniais prizais–taurėmis, kurias įsteigė Šakių medžiotojų ir žvejų draugija.

Ištisus metus užkietėję mūsų krašto žvejai gaudė laimikius, siuntė nuotraukas ir dalinosi vaizdais su stambiausiu laimikiu. Sužvejoti karšis, lydeka, sazanas, starkis, karosas, amūras, lynas, ešerys bei kitos žuvys. Šio konkurso organizatorius, Šakiuose įsikūrusios parduotuvės „Žūklės reikmenys“ savininkas Juozas Delnevičius nuotraukomis dalinosi savo „Facebook“ paskyroje, o praėjusį penktadienį prie jo parduotuvės Šakiuose konkurso nugalėtojams taures įteikė Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Algimantas Glikas ir medžioklės žinovas žuvininkas Gintautas Liepuonis.

Sveikindamas žvejus A. Glikas pasidžiaugė, kad konkurse vis aktyviau dalyvauja ir jaunimas, ir moterys.

„Šiandien vėl šaltesnis oras pasitaikė, bet žvejams ir medžiotojams nėra blogo oro. Linkim, kad ir šiais metais žvejų, dalyvaujančių konkurse, nemažėtų, o tik daugėtų, didėtų ir sugaunami laimikiai“, – kalbėjo A. Glikas.

„Nugalėtojai buvo suskirstyti į tris grupes: jaunimas, moterys ir vyrai mūrai ąžuolai. Todėl ir taurių užderėjo kaip per kokias olimpines žaidynes“, – šmaikštavo J. Delnevičius.

Jaunimo grupėje taurės iškeliavo į Oresto Rasimo (ešerys 1,593 kg), Danieliaus Duobos (karšis 2,35 kg), Simo Ežerskio (lydeka 4 kg), Luko Tiškevičiaus (amūras 6,91 kg) rankas. Moterų grupėje didžiausius laimikius traukė Rūta Šventoraitytė (šapalas 1,35 kg), Vida Grigutytė (karšis 2,8 kg), Gintarė Baginskaitė (ešerys 1,2 kg), Laimutė Rudzevičiūtė (karšis 2,855 kg). Vyrų grupėje sėkmė lydėjo Alfonsą Kalesinską (šamas 19 kg), Vaidotą Tamulionį (amūras 15,1 kg), Algimantą Benekeraitį (lynas 3, 017 kg), Vitalijų Sandanavičių (karosas 3,975 kg), Vytautą Unguvaitį (lydeka 11 kg), Mindaugą Kalusevičių (karšis 4,8 kg), Dainių Kanclerį, kuris sugavo 11 kg sazaną bei 11,9 kg lydeką, Vidmantą Skeirį (starkis 6,1 kg).

Pirmiausiai kalbiname jaunąjį žveją, dvylikametį lukšietį S. Ežerskį, kuris neslėpė džiaugsmo: praeitų metų rugpjūtį Lukšių tvenkinyje sužvejojo lydeką, svėrusią 4 kg.

„Spiningavau, kai pajutau, kad mane traukia į vandenį... Nepasidaviau ir neatidaviau meškerės plėšrūnei. Pamatęs mano dvikovą kažkoks dėdė įbrido į vandenį ir ištraukė lydeką“, – įspūdžiais dalijosi Simas.

Ne vienų varžybų prizininkė yra ir šakietė žvejė V. Grigutytė. Šį kartą Nemune su dugnine meškere ištraukė karšį, kuris svėrė 2,8 kg. Vida pasakojo, kad žvejoja apie aštuonerius metus.

„Žvejoti man patinka, mėgstu ir žuvies patiekalus. Šis karšis ir yra mano didžiausia sugauta žuvis“, – sakė Vida ir pridūrė, kad kol kas ant ledo žvejoti nedrįsta, bet labai nori pabandyti.

Išdagiškis A. Kalesinskas 19 kg šamą ištraukė praeitų metų rugsėjo pabaigoje iš Nemuno, žvejodamas dugnine meškere ant slieko.

„Užkibo naktį. Kova truko apie pusvalandį. Sugautą beveik pusantro metro laimikį paleidau Šakių ežere. Gabenau specialioje bačkoje. Šamą sužvejoti reikia kantrybės. Šamai užauga iki daugiau nei šimto kilogramų, gyvena iki 30 metų“, – įspūdžiais dalijosi A. Kalesinskas.

Alfonsas žvejoja nuo vaikystės, kaip prisimena, dar su pasigaminta iš lazdyno meškere. Vyriškis atskleidė, kad jo per gyvenimą sugautas didžiausias laimikis – 35 kg šamas.

„Žvejoju daugiausiai savaitgaliais. Man žvejyba ir laisvalaikio praleidimas, ir pabuvimas gamtoje, kur grynas oras, gamta“, – sako žvejys.

„Didžiausios žuvies“ konkurso organizatoriai jau paskelbė 2024 m. konkursą. J. Delnevičius primena, kad konkurse dalyvauja tik rajono meškeriotojai. Laimikis įskaitomas sugautas visuose Lietuvos vandens telkiniuose, visos gėlavandenės žuvys.

„Nei peleko, nei akies. Aukštų pasiekimų gaudant rekordinius laimikius“, – linki J. Delnevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.