Bendramintes suvienijo rožės tema

Šakių TAU universiteto studenčių surengtos parodos eksponatai – pačių sukurti darbeliai, močiučių skryniose surastos skaros, prisiminimus sukeliantys rožėmis dekoruoti puodeliai, atvirukai. Zanavykų muziejaus nuotr.

Zanavykų muziejuje atidaryta Šakių trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studenčių darbų paroda ,,Aš parašysiu tau eiles ant rožės žiedlapių baltų“.

Parodos dalyvėms sveikinimo žodį tarusi Šakių TAU rektorė Margarita Liukaitienė dėkojo už bendradarbiavimą Zanavykų muziejaus kolektyvui bei šio projekto sumanytojoms – Danutei Aniulienei ir Birutei Šalkauskienei.

D. Aniulienė pasakojo, kad projektas suvienijo 30 moterų, o domėtis rožės tema paskatino dar praeitais metais vykęs susitikimas su gelgaudiškiečiais, rožių selekcininkais Macijauskais.

„Susiradome savo skryniose skaras ir atsinešėme į Šakių bažnyčią. Čia rožių tema daug sužinojome iš Jolitos Prasauskaitės. Per visą žiemą su Romute Dėdyniene gaminome atvirukus, su Audrone Vorevičiene tapėme ant šilko, gaminom paveikslus. Atsinešėm puodelius, atvirukus. Ir dalinomės šių daiktų istorijomis...“ – kalbėjo D. Aniulienė.

Parodos atidarymo metu eilėmis ir muzikos garsais šventės dalyvius užbūrė Šakių „Žiburio“ gimnazijos gimnazistės bei gitaristė Inesa Bagdanavičienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px