Šeimų šventėje dalyvavo nemažas būrys šakiečių

seimos sventeSausio 11 dieną Marijampolėje vyko tradicinė kasmetinė Vilkaviškio vyskupijos tikinčių šeimų šventė „Džiaugsmas paprastume“, į kurią atvyko gausus būrys šeimų iš visos Vilkaviškio vyskupijos. Renginyje su savo atžalomis dalyvavo ir nemažas būrys šakiečių.
 
Nuotr. Vilkaviškio vyskupijos šeimų šventėje „Džiaugsmas paprastume“ dalyvavo nemažas būrys šakiečių.
 
Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo bazilikoje Šv. Mišias už šeimas celebravo Vilkaviškio vyskupijos vyskupas Rimantas Norvila kartu su Kauno arkivyskupijos augziliaru vyskupu Kęstučiu Kėvalu bei vietiniais kunigais.

Ne veltui šiuos metus Lietuvos vyskupai paskelbė Šeimos metais. Šeima Katalikų Bažnyčioje yra labai svarbi ir dažnai prisimenama, kadangi kiekvieno žmogaus gyvenime ji yra be galo reikšminga. Atpirkėjas atėjo į Žemę gimdamas Kūdikiu ir augdamas paprastoje Nazareto šeimoje davė stiprų ir neginčijamą pavyzdį, kad visiems reikalinga šeima, kurioje gauname tikėjimo pamatus, pasiruošiame gyvenimui.

Dabartinės šeimos nori gyventi šiuolaikiškai, bando išrasti naujas tendencijas, kaip gyventi geriau, bet lieka nusivylę. „Šv. Rašto mokymas visais laikais išliks pats stipriausias, nes skatina nepamiršti atlaidumo, pabrėžia dėkingumo svarbą, į šeimos buitį įneša bendrumo ir jaukumo, kalbėjo vyskupas R.Norvila. - Seni pamokymai gali būti puikiai pritaikomi ir šiuolaikinėse šeimose. Pagrindiniai dalykai visais laikais išlieka tie patys: pasitikėjimas ir pagarba vienas kitam. Tuo tarpu savanaudiškumas neretai apkartina visos šeimos narių gyvenimus.“

Po šv. Mišių gausi šeimų eisena patraukė į Marijampolės kultūros namus, kur visus džiaugsmingai pasitiko savanoriai. Vaikai ir jaunimas pagal amžiaus grupes keliavo  į jiems skirtus užsiėmimus, suaugusieji kartu su katalikų bendruomene „Gyvieji akmenys“, susibūrusia tarnauti Katalikų Bažnyčios dvasiniam atsinaujinimui ir Naujajai evangelizacijai, beldėsi į susirinkusiųjų širdis darniais balsais, skatindami prisidėti prie šlovinimo giesmių, visą salę pakviesdami gyvam bendravimui.

Vyskupas K. Kėvalas nagrinėjo džiaugsmo paprastumo temą. Mes siekiame svajonių išsipildymo, tačiau joms išsipildžius, džiaugsmo nejaučiame. Nei mėgiamas darbas, nei pinigai, nei kitokie materialūs daiktai neužpildo Dievo vietos mūsų širdyse. Tik būdami laisvi nuo priklausomybių galime priartėti prie Dievo. Vyskupas K. Kėvalas ragino šeimoje vadovautis keturiomis taisyklėmis: kalbėtis (net jeigu nesikalbama...), padėti arba tarnauti kitam, atleisti ir melstis kartu.

„Šeima – tai meilės mokykla, kur gaunamos pirmosios meilės pamokos“, - mintimis dalijosi Kauno Vytauto Didžiojo universiteto socialinių mokslų daktarė docentė Nijolė Liobikienė. Ji teoriškai analizavo džiaugsmo ir paprastumo sąvokas,  aiškino, kad viskas prasideda nuo mažų žingsnelių. „Būk laimingas ten, kur esi ir elkis taip, kad kiekvienas tave sutikęs galėtų sakyti: kaip gera gyventi turint tikėjimą!“, – mokė ji.

Keletas šeimų pasakojo savo gyvenimo istorijas. Kiekviena šeima anksčiau ar vėliau susiduria su nepakeliamais sunkumais, tik atradę džiaugsmą paprastuose dalykuose, žmonės gali užpildyti dvasinę tuštumą. Džiaugsmas – yra buvimas, bet ne turėjimas. Tai vidinės būsenos atspindys.  Meilė yra vidinio džiaugsmo šaltinis. Dievas suveda žmones ne tik begalinei meilei, bet ir bendrai kelionei, vienas kito palaikymui.  Todėl vyskupo R. Norvilos pakviesti, žvelgdami vienas kitam į akis, sutuoktiniai atnaujino šventus santuokos įžadus.

„Tevienija visas vyskupijos šeimas Dievas, teapjungia jas bendros parapijų maldos grupės. Gyvenkite tikėjimu, paprastai, kaip Šventoji Šeima iš Nazareto!” – išlydėdamas šeimas linkėjo vyskupas R. Norvila.

Šakių parapijos šeimos iš šventės grįžo dvasiškai praturtėjusios ir sustiprėjusios. Sutuoktiniai  dalijosi įspūdžiais ir mintimis apie tai, kad vyskupai labai paprastais žodžiais leido į šeimą pažvelgti naujai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.