Konkurse „Rašom!“ – ir gydytojai rašys dailyraščiu

Prasidėjo jau ketvirtus metus iš eilės organizuojamas dailyraščio konkursas „Rašom!“. Kaip ir kiekvienais metais, skirtingose amžiaus grupėse – nuo moksleivių iki suaugusių - bus išrinkti ir apdovanoti dailiausiai rašantys mūsų šalies žmonės. Šiemet atskiroje kategorijoje kviečiami varžytis ir medikai, kuriuos aktyviai dalyvauti konkurse ragina Lietuvos gydytojų sąjunga.
 
„Rašymas – neatsiejama gydytojo darbo dalis. Kiekvieną dieną mums tenka ranka rašyti šūsnis vaistų receptų, ligos aprašymų, paskyrimų ir pan. Norėdami priimti kuo daugiau pacientų, neturime galimybių skirti dėmesio rašto grožiui. Todėl kviečiame visus gydytojus rasti valandėlę laisvo laiko  dalyvauti konkurse „Rašom!“ ir parodyti, kaip dailiai gali rašyti gydytojai“, – teigia Lietuvos gydytojų sąjungos viceprezidentė Virginija Lukšienė.

Konkursą organizuoja Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, bendrovė „Biuro pasaulis“ bei Iniciatyvinė pedagogų grupė. Rašyti ir dalyvauti gali visi Lietuvos gyventojai: nuo trečiaklasių iki senjorų. Dalyviai varžosi trijose amžiaus grupėse: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai ir suaugusieji, o atskiroje grupėje – medikai. Norintieji dalyvauti konkurse plunksnakočiu mėlynu rašalu turi perrašyti tinklapiuose www.rašom.lt ir www.biuropasaulis.lt organizatorių paskelbtus tekstus. Šiemet dalyviai perrašinės ištraukas iš Prano Mašioto „Ir aš mažas buvau“, Romualdo Granausko „Šventųjų gyvenimai“ ir Petro Repšio „Piešimas buvo tarsi durys“.

„Šiuo konkursu siekiame reabilituoti rašymą ranka ir ugdyti dailaus rašymo įgūdžius. Kadangi iš aplinkinių vis dažiau girdžiu ir pačiam pažįstamus žodžius – nebemokame gražiai rašyti ar rašyti ranka tampa vis didesnis iššūkis, rengdami šį konkursą norime ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, paskatinti visus į ranką dažniau paimti plunksnakotį“, – teigia A. Tuminas.

Perrašytus tekstus konkurso dalyviai iki vasario 14 d. turi išsiųsti paštu vertinimo komisijai arba pristatyti adresu: Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, P. Vileišio g. 5, LT-10308 Vilnius, Lietuva. Komisijai įvertinus darbų teksto išdėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką bei taisyklingumą, vasario 21 d. paaiškės antrojo etapo dalyviai – po 10 dailiausiai rašiusiųjų kiekvienoje grupėje. Organizatoriai įspėja – darbai su klaidomis nebus vertinami. Dailyraščio konkurso finalas įvyks kovo 7 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.