Šakių rajono savivaldybėje nedarbo lygis nepakito

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, liepos mėnesį nedarbas Šakių rajone nei mažėjo, nei didėjo. Bedarbių pasiskirstymas savivaldybėse taip pat išliko beveik toks pat.
 
Per pastarąjį mėnesį darbo birža į darbo rinką padėjo sugrįžti 320 žmonių Šakių rajono savivaldybėje. Darbdaviai darbo biržos duomenų bazėje įregistravo 128 laisvas darbo vietas. Didžiausias įsidarbinimo galimybes turėjo programuotojai, anglų kalbos, fizikos ir muzikos mokytojai, vairuotojai ekspeditoriai, žemės ūkio technikos pardavimo vadybininkai, elektromechanikai, autobusų vairuotojai, plataus profilio statybininkai, baldų pramonės darbininkai, pardavėjai.

Procentinė nedarbo išraiška išliko beveik nepakitusi. Daugiausiai bedarbių vis dar yra Barzdų seniūnijoje – 18,5 proc. Nekokia situacija ir kaimyninėse Žvirgždaičių ir Griškabūdžio seniūnijose. Nedarbas jose yra atitinkamai 14,9 proc. ir 13,1 proc. Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje registruotas 13,3 proc. nedarbas, Slavikų seniūnijoje – 12,9 proc., nuo jos nedaug atsilieka ir Plokščių seniūnija su 12,2 proc. nedarbu. Geriausia situacija išlieka Kriūkų ir Lekėčių savivaldybėse, kur bedarbių registruota mažiausiai – atitinkamai 6,2 proc. ir 6,4 proc. Palyginti nedidelis nedarbo lygis yra ir Šakių bei Lukšių seniūnijose – čia registruota atitinkamai 8,6 ir 8,7 proc. bedarbių.

2014 m. rugpjūčio 1 d. duomenimis, darbo biržos registre buvo 157 jauni bedarbiai. Jaunimo nuo 16 iki 24 metų nedarbas padidėjo 0,7 proc. punktais.

Marijampolės apskrityje bendras nedarbo lygis siekia 10 proc. Šakių rajono savivaldybėje yra 10,5 proc. darbo neturinčių darbingo amžiaus žmonių. Tai yra antra mažiausiai nedarbo po Marijampolės rajono savivaldybės (7,7 proc.) turinti teritorija apskrityje. Tuo tarpu kaimyninėje Vilkaviškio rajono savivaldybėje bedarbių yra 11,3 proc., Kazlų Rūdos rajono savivaldybėje – 12,5 proc. Didžiausias nedarbas Marijampolės apskrityje yra Kalvarijos rajono savivaldybėje – 14,3 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.