Susirinkime kalbėta apie gaisrus, paramą ir bankus

Paskutinę liepos savaitę rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio kabinete surengtame rajono seniūnų pasitarime buvo aptarta keletas darbinių aktualijų.
 
Išklausyta rajono Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojo Ričardo Stepaičio informacija apie susidariusią pavojingą situaciją dėl padidėjusio gaisringumo rajone. „Šiuo metu rajone fiksuojamas 4 klasės miškų gaisringumas,- situacija tikrai grėsminga, uždrausta lankytis miškuose. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų skaičius padidėjęs,- pernai iki rugpjūčio 1 dienos buvo užregistruoti  42, o šiemet jau kilo 54 gaisrai. Akivaizdu, gaisrų skaičius gerokai išaugęs“,- sakė  viršininko pavaduotojas R. Stepaitis. Padidėjęs gaisringumas susijęs su prasidėjusiais žemės ūkio darbais. Per dešimt dienų rajone kilo net šeši gaisrai, susiję su žemės ūkio technikos eksploatavimu ir derliaus dorojimu. „Prašytume seniūnų priminti savo krašto ūkininkams, kad dirbdami laukuose laikytųsi visų saugos priemonių, turėtų gesintuvus. Deja, tenka pripažinti, kad informaciją perduodant per Bendrąjį pagalbos centrą ugniagesių iškvietimo laikas gerokai pailgėja. Anksčiau, kai pranešimus gaudavome tiesiogiai, daug operatyviau galėdavome atvykti į nelaimės vietą“,- atvirai pripažino Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas. Seniūnai taip pat pritarė, kad dabar galiojanti tvarka, kada iškvietimai pirmiausia registruojami centre, yra labai bloga, - pas čia pat ligoninės esantį ligonį greitoji medicinos pagalba dėl biurokratinių formalumų atvyksta tikrai neoperatyviai. „Yra buvę anksčiau ir tokių atvejų, kai ugniagesiai negalėjo vykti į gaisrą, turėjo stovėti ir laukti, nes dar nebuvo gavę leidimo iš centro“,- pastebėjo Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius, pats savo akimis stebėjęs tokią situaciją. Rajono savivaldybės administracijos direktorius J.Puodžiukaitis ketina pasidomėti, ar būtų įmanoma rajone nustatyti tokią tvarką, kad gyventojai rajono specialiosioms tarnyboms pranešimus galėtų pateikti tiesiogiai, o ne per Bendrąjį pagalbos centrą.

Šakių rajono savivaldybės vicemerė Rima Rauktienė informavo seniūnus apie VšĮ „Vilties žiedas“ , įsikūrusios Plokščiuose, siūlomas paslaugas. Šiuo metu viešosios įstaigos vadovai prašo savivaldybės pateikti informaciją, koks būtų socialinių paslaugų poreikis rajone 2014- 2015 metais. Seniūnai diskutavo, ar ši įstaiga, numačiusi teikti įvairias socialines paslaugas visos Marijampolės apskrities gyventojams, iš tiesų pateisins viltis. „Ar Plokščiuose apgyvendinus iš viso rajono ir apskrities surinktus problemiškus ir asocialius asmenis,  nepradės plokštiečiai piktintis ir bėgti iš seniūnijos“, - svarstė seniūnai. Kol kas dėl šios įstaigos veiklos rajone kyla daug klausimų ir abejonių.

Apie artimiausiu metu numatomas pertvarkas AB „Swedbank“ filialuose kalbėjo Vilkaviškio ir Šakių klientų aptarnavimo centro valdytoja Jolita Kromalcienė. Ji patikino, jog sklindantys gandai, kad Šakių skyrius bus uždarytas, yra visiškai nepagrįsti. „Bankas tik keičia savo veiklos pobūdį,- operacijos su grynaisiais pinigais iškeliamos į savitarnos erdvę. Skyriuje su grynaisiais pinigais jokių operacijų nebus atliekama. Banko skyriaus darbuotojai vykdys tik konsultacijas, atsakys  į klausimus ir patars klientams“,- tikino banko skyriaus valdytoja. Seniūnai suabejojo, ar vyresnio amžiaus žmonėms pavyks sėkmingai „įsilieti į „savitarnos erdvę“ ir naudotis elektroninės  bankininkystės sistema, kreditinėmis ar debetinėmis kortelėmis. Jų nuomone, garbaus amžiaus rajono gyventojų laukia daug nepatogumų. Tuo tarpu J.Kromalcienė visus patikino, kad senjorai nebus palikti likimo valiai,- jiems bus teikiama informacija, visi norintieji bus apmokomi naudotis bankomatais ir kortelėmis. Kodėl bankas vykdo tokią kardinalią, tiesiogines paslaugas nuo klientų nutolinančią  politiką? „Permainos vyksta todėl, kad būtina mažinti grynųjų pinigų srautus“, - sakė seniūnų susirinkime dalyvavusi „Swedbank“ atstovė J.Kromalcienė. Ji informavo, jog dėl patalpų remonto laikinai, rugpjūčio 21- 25 dienomis, AB „Swedbank“ Šakių skyrius nedirbs.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.