Dėl netikusio projekto dar ne viskas prarasta

sesupe2Kai jau buvo skelbiama praėjusiame laikraščio „Draugas“ numeryje, lapkričio 13 d. Kudirkos Naumiestyje vykusiame gyventojų susirinkime buvo svarstyti du klausimai.

Vienas iš jų – apie prieš dvejus metus Kudirkos Naumiestyje įgyvendintą projektą „Šešupės upės Kudirkos Naumiestyje būklės gerinimas“.

Nuotr. Po projekto „Šešupės upės Kudirkos Naumiestyje būklės gerinimas“ praėjo jau pora metų, tačiau gyventojai vis dar negali patikėti, kaip nekokybiškai buvo atlikti projekto darbai.

Plačiau, ką galvoja apie šio projekto įgyvendinimą patys naumiestiečiai, jau buvo rašoma „Draugo“ laikraštyje šių metų rugpjūčio 18 d. Ritos Plaušinaitytės-Šerkšnienės straipsnyje „Naumiestiečiai neslepia nusivylimo dėl Šešupės upės valymo“, todėl daugiau šiandien apie tai neišsiplėsime. Minėtame straipsnyje dauguma gyventojų, tarp jų ir rajono tarybos narys, socialdemokratas Algimantas Damijonaitis, išreiškė akivaizdų nepasitenkinimą šio projekto įgyvendinimu Kudirkos Naumiestyje.
 
Viešas miestelėnų susirinkimas penktadienio vakarą buvo inicijuotas dėl to, kad jie galėtų atvirai išsakyti savo nuomonę tiems, kurie prisidėjo prie šio projekto vykdymo ir pridavimo. Šiandien akivaizdu yra viena – naumiestiečių netenkina toks Šešupės upės „išvalymas“, nes, pasak jų, upės vagos būklė tik pablogėjo ir po išvalymo upė netapo gilesnė, kaip buvo žadėta. Tačiau  į šią, galima sakyti, akistatą su gyventojais neatvyko tie asmenys, kurie vykdė tuo metu įgyvendinamo projekto techninę priežiūrą (techninis prižiūrėtojas buvo UAB  „Projektų valdymas“ ir šios bendrovės statinio statybos techninės priežiūros inžinierius Antanas Algirdas Račiūnas).

 Į „akistatą“ su gyventojais atvyko ir šio projekto techninę pusę pristatė savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Vilhelm Haase, taip pat susirinkime dalyvavo buvęs administracijos direktoriaus pavaduotojas, rajono tarybos narys A. Damijonaitis. Šiems dviem asmenims ir pateikė gyventojai visus juos dominančius klausimus, susijusius su upės vandens būklės gerinimu jų mieste.

Tačiau, kad ir kokios aršios diskusijos būtų kilusios šiuo klausimu, faktas yra vienas – projekto darbus vykdę rangovai jau yra baigę savo darbus, todėl dabar vyksta tik trejus metus truksiantis (dveji jau praėjo) monitoringas, kurį vykdo mūsų savivaldybės administracijos specialistai. Tad kol dar projektas nėra galutinai baigtas, savivaldybė turi galimybę skųstis šio projekto įgyvendinimo kokybe.

Praėjusią savaitę Kudirkos Naumiestyje vykusiame gyventojų susirinkime rajono meras Juozas Bertašius sakė:

„Dar ne viskas prarasta. Dar turime trejus metus laiko apskųsti projekto vykdytojus. Įrodinėjant mūsų teisumą, gyventojų nuomonės ir liudijimai yra labai svarbūs, todėl prašysiu jūsų padėti mums įrodyti, kad šis projektas buvo įgyvendintas netinkamai.“

Gyventojų nepasitenkinimą šio projekto įgyvendinimu nuslopino ir aiškumo įnešė rajono tarybos narė, Kontrolės komiteto narė Irena Haase, sakydama žmonėms, jog rajono savivaldybėje yra toks Kontrolės komitetas, kuris gali užsiimti analize, ar šis projektas įgyvendintas tinkamai, ir pateikti žmonėms tikslų paaiškinimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.