Keturis mėnesius neranda sprendimo dėl skalbimo mašinos

Kol kas klausimas dėl skalbimo mašinos Kukarskės globos namuose neišspręstas, nors apie tai viešai prabylama ne pirmą kartą. Čia skalbimo mašina sugedo balandžio 6 d., dabar bandoma verstis su buitine skalbimo mašina, kuri turi aptarnauti 28 slaugomus ligonius bei likusius globos namų gyventojus.

Jau birželį klausimą dėl skalbimo mašinos pirkimo kėlė tarybos narys Bernardinas Petras Vainius. Pakartojo jį ir liepą teiraudamasis, ar negalima šio klausimo spręsti operatyviau. Pasak Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės, kai nėra viršplaninių lėšų, nėra jų iš kur ir skirti. Administracijos direktorius Evaldas Sniečkus argumentavo, kad pirmiausiai reikia žinoti, už ką konkrečiai ruošiamasi mokėti.
 
„Iš pradžių buvo 5 tūkst., paskui 9 tūkst. eurų. Neturim išaiškinimo ir pagrindimo. Kiekvienas noras turi būti pagrįstas. Gal ten visai nereikia tos pramoninės, užtenka kelių buitinių“, – svarstė E. Sniečkus.

Tad kol kas šis klausimas taip ir lieka kyboti ore, nors prašymai savivaldybei buvo teikti ir balandį, ir gegužę.

Kukarskės senelių globos namų direktorės Astos Pranaitienės prašyme akcentuojama, kad globos namuose per dieną susidaro 60–100 kg nešvarių skalbinių, todėl būtina pramoninė skalbimo mašina. Su ja būtų galima išskalbti daugiau skalbinių per daug trumpesnį laiką. Lyginant išskalbiamų skalbinių kiekį, pramoninė mašina išskalbtų tiek pat, kiek 5–6 buitinės mašinos. Didesniame būgne telpa didesni gaminiai – apklotai, pagalvės, pledai ir t. t. Be to, pramoninėje skalbimo mašinoje esantis korinis būgnas sumažina patalynės nusidėvėjimą iki 30 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.