Dar kartą apie Šakių miesto gatves ir jų modernizavimą

saligatviai blogai
Nuotr. Tikimasi, kad Vasario 16-osios gatvė bus sutvarkyta kitąmet, tačiau kol kas šakiečiai piktinasi, jog šią gatvę reikėtų pervadinti į sulūžusių šaligatvių, mat ir kojas išsisukinėti galima, ir prestižo miestui neteikia.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nemažo dėmesio susilaukė praėjusiame laikraščio „Draugas“ numeryje spausdintas straipsnis „Ir su kylančiais klausimais Šakių gatvių modernizavimui – žalia šviesa“. Vieni teiravosi ir tikslinosi, kodėl bus modernizuojamos būtent tos gatvės, kiti norėjo patikslinti informaciją.

Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis kalbėjo, kad kartais susidaro vaizdas, jog patys tarybos nariai pamiršta, kokius sprendimus anksčiau yra priėmę. Tai, jog rugsėjo pabaigoje posėdžiavusi savivaldybės taryba pritarė Šakių miesto susisiekimo infrastruktūros modernizavimui (L. Giros, P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus, E. Steponaičio, Birutės, Aušros, S. Banaičio, Griškabūdžio, V. Kudirkos, Vytauto, Medžiotojų, Vingio, J. Staugaičio, Jazminų, Striūpų gatvės), esą jokia naujiena, o tik ankstesnių sprendimų tęstinumas.

„Taryba dar 2013 m. apsisprendė, ką darys. Tada buvo patvirtinta Šakių rajono susisiekimo infrastruktūros strategija, o dabar tik reikėjo Saugaus eismo komisijos paraiškos prie Regioninės plėtros skyriaus teikiamo klausimo“, – aiškino K. Kuncaitis.
Vedėjui nepatinka tarybos narės Irenos Haase išvestos sąsajos, esą galima suprasti, jog  jis „prastūminėja“ gatvę, kurioje pats gyvena. Nelogiški jam ir kontrargumentai dėl Vingio gatvės, kurią I. Haase siejo su prie Šakių ežero gyvenančiu N. Naujokaičiu bei nesuprato argumentų, kodėl ta gatvė turėtų būti asfaltuojama.

„Taip, ta gatvė dulka,  jei mes į ežerą dulkes leisim, tai žinot, kas pasidarys iš to ežero?“ – retoriškai teiravosi pašnekovas.

Be to, kaip sakė K. Kuncaitis, nebūtinai visos minimos gatvės ir bus asfaltuotos, nes čia tik paruošiamieji darbai, kad būtų gautas finansavimas. Gatvių įvertinimo aktus teikė ir Šakių seniūnija. Tad, pasak Ūkio skyriaus vedėjo, nieko asmeniško nėra. Tiesa, tekste minima ir tai, kad galbūt šiais klausimais balsuodamas K. Kuncaitis galėjo tiesiog nusišalinti. Paklaustas jis sakė nepamenantis, ar nusišalino. Tačiau nemano, jog reikėjo tai daryti.

„Žemė, kur tos gatvės, yra visos Lietuvos, o ne privati. Tai nei Kuncaičio, nei Naujokaičio žemė“, – sakė K. Kuncaitis, o į redakciją skambinusi skaitytoja teiravosi, kodėl netvarkomas miesto centras, aplink ežerą šioje pusėje esančios gatvės.

„Vasario 16-osios gatvę siūlau pervadinti į sulūžusių šaligatvių gatvę. Bet ar tie valdininkai žino? Matyt, neišlipa iš savo automobilių ir nemato situacijos. Ten vaikščioti neįmanoma. Sulūžę, susmukę...“ – kalbėjo moteris.

Ji sakė negalinti prisistatyti, nes per daug gerai ją daugelis pažįsta. Be to, ją neramina ir šalia ežero esantis takas. Moteris kalbėjo, kad nors yra ir suoliukai prisėsti, vaikščioti takais nėra patogu. O ką bekalbėti, pasak jos, apie J. Lingio parko takelius, kurie nelygūs, palijus laikosi balos.

„Nesu piktybinis žmogus, bet taip norisi, kad centras būtų sutvarkytas. Net gėda, kad žymaus žmogaus vardu pavadintas parkas taip atrodo“, – mintimis dalijosi šakietė.

Kalbėdamas apie Vasario 16-osios gatvę Ūkio skyriaus vedėjas patikino, kad ji priklauso Marijampolės regiono keliams.

„Jie buvo įteisinti kaip pėsčiųjų takai, tad šiuo metu jau yra sutvarkyta teisinė registracija, pateiktas investicinis projektas Automobilių kelių direkcijai. Tikimės, kad kitais metais gausime tikslinių lėšų. Šis objektas pagal prioritetą įrašytas pirmuoju numeriu ir takai iki pat J. Basanavičiaus gatvės bus sutvarkyti“, – žadėjo K. Kuncaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.