Rinkimų komisijos pirmininkė davė rašytinį pasižadėjimą

sneideraitiene vrk
Nuotr. Šakių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkei Jūratei Šneideraitienei, trečiadienį Vyriausioje rinkimų komisijoje davus rašytinį pasižadėjimą, buvo įteiktas pažymėjimas.


Trečiadienį Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) Šakių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Jūratė Šneideraitienė ir Jonavos rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Rasa Raicevičienė davė rašytinius pasižadėjimus. Pasirašiusios pasižadėjimus pirmininkės pradėjo eiti pareigas.
 
Rašytinius pasižadėjimus eiti šias pareigas priėmė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Minėtoms komisijų pirmininkėms buvo įteikti pažymėjimai.

Nuo trečiadienio rinkimų komisijų pirmininkams draudžiama bet kokia politinė agitacija ar bandymai kitais būdais lemti rinkėjų nuomonę. Analogiški reikalavimai, kai pasirašys pasižadėjimus, bus taikomi ir šių komisijų nariams. Komisijų nariai į pirmąjį posėdį susirinkti ir rašytinus pasižadėjimus duoti Jonavoje ir Šakiuose turėtų iki sausio 28 d.

Komisijų pirmininkai buvo supažindinti su artimiausių darbų eiga, apžvelgta kandidatų vienmandatėse rinkimų apygardose kėlimo tvarka, parašų tikrinimas, kiti aktualūs rinkimų organizavimo klausimai bei naujovės. Akcentuota rinkimų komisijų mokymų svarba bei rinkėjų papirkimų tyrimų klausimai.

Šakių rajono savivaldybės mero rinkimus kuruos VRK nariai Arnas Neverauskas ir Živile Verbylaitė.

Šakių rajono savivaldybės komisijoje be pirmininkės dirbs Asta Bakanevičienė (Lietuvos teisininkų draugija), Daina Bankauskienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Giedrė Blockienė (Partija Tvarka ir teisingumas), Rasita Grincevičienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Eglė Pukinskaitė (Teisingumo ministras), Felicita Totoraitienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px