Naumiestiečių noras gyventi gražiau valdininkams nerūpi

naumiestis stankevicius
Nuotr. Seniūnas Algirdas Stankevičius norėtų, kad šis pastatas tarnautų jaunimui ir bendruomenės poreikiams, o atnaujintas pastato fasadas negadintų miesto estetinio vaizdo.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rajono seniūnams nuolat tenka sukti galvas, iš kur gauti lėšų sutvarkyti ar pagražinti miestelių centrus. Gegužės 26 d. vykusio rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo pritarta investiciniam projektui, kurį įgyvendinus turėtų šiek tiek pasikeisti ir naumiestiečių gyvenimas.
Planuose trys objektai
Pagal projektą „Kudirkos Naumiesčio gyvenamosios vietos atnaujinimas“, kurio vertė apie 430 tūkst. eurų, turėtų būti atnaujinta miesto centrinė dalis: sutvarkyti Tilto, Vytauto ir Bažnyčios gatvių šaligatviai, Bažnyčios gatvėje įrengta krepšinio aikštelė bei atliktas pastato, esančio Dariaus ir Girėno gatvėje, pertvarkymas. Pasak Kudirkos Naumiesčio seniūno Algirdo Stankevičiaus, dar prieš dvejus metus šis pastatas buvo suplanuotas pritaikyti bendruomenės poreikiams: naumiestiečiai pirmame aukšte planavo įrengti čia įsikūrusio Širvintos muziejaus ekspozicijas, skirti atskirą erdvę jaunimui. Įgyvendinant projektą numatoma atlikti pastato sienų bei stogo rekonstrukciją ir rekonstruoti vidaus patalpas. Rengiant viešąjį tualetą, svarstyta įrengti katilinę, kuri apšildytų visas patalpas, esančias pastate.

Rezultatų teks laukti
Tokių investicijų seniai laukia ir naumiestiečiai, ir miesto seniūnas A. Stankevičius. Apsilankius Kudirkos Naumiestyje, jis pirmiausiai aprodo Bažnyčios gatvėje esantį apie 800 kv. m plotą, kur anksčiau stovėjo degalinė. Pasak seniūno, čia labai tinkama vieta, daug vietos planuojamai krepšinio aikštelei. Šios aikštelės ir prieigos takų įrengimas atsieitų apie 60 tūkst. eurų.

Gegužės 29 d. Kudirkos Naumiestyje apsilankę rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus darbuotojai ir investicinio projekto sudarytojai kartu su seniūnu aplankė numatytus projekte objektus ir tarėsi apie galimybes įgyvendinti numatytus darbus.

„Siūliau projekto rengėjams, kad galbūt daugiau reiktų investuoti į miesto šaligatvius, o įrengti tik viešąjį tualetą, tačiau pagal projektą reikia trijų objektų“, – svarstė seniūnas.

Jis taip pat apgailestavo, kad prieš maždaug dvejus metus suplanuoti rekonstrukcijos darbai, numatyti atlikti Dariaus ir Girėno gatvėje esančiame pastate, šiandien gali būti neįgyvendinti.

„Projekto rengėjai pareiškė, kad stogo rekonstrukcija, sienų apdaila, ekspozicijų įrengimas bei katilinės įrengimas yra negalimi atlikti. Todėl lauksim, kol projekto rengėjai paruoš pasiūlymus, tuomet apsvarstysim bendruomenėje ir pasiliksim priimtiniausią variantą“, – aiškino seniūnas.

A. Stankevičius svarstė, kad šaligatviai, pakloti prieš dešimtmečius, bene labiausiai reikalingi pakeisti centrinėje Tilto gatvėje, kur nuolatos vaikšto miestelėnai, atvykę svečiai ar turistai.

Seniūnas patikino, kad ir savo jėgomis mieste kloja trinkeles, šiuo metu gamina naują skelbimų lentą.

Pasak Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko, kol kas dėl projekte išsikeltų tikslų diskutuojama, derinamos detalės.

„Ką tik grįžau iš Centrinės projektų valdymo agentūros patikros, kurioje išgirdome pasiūlymų lėšas iš regionų paimti ir skirti Vilniaus miestui. Galbūt apskritai nei Kudirkos Naumiestis, nei Gelgaudiškis tų lėšų negaus“, – patikino V. Girdauskas.

Laukia atsakymų
Paklausus seniūno, kaip žada pasitikti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, A. Stankevičius tik atsidūsta: „ Neaišku, kaip pasitiksim.“ Seniūnas pasakojo, kad raštus, jog valstybė skirtų lėšų Vinco Kudirkos aikštės užbaigimo darbams ir paminklo Vincui Kudirkai restauravimui, išsiuntinėjo visiems: Prezidentei, Seimo Pirmininkui, ministerijoms.

„Nors paminklas restauruotas 2007 m., jis juoduoja, atrodo baisiai, liko neužbaigti aikštėje tiesti takai. Restauratoriai siūlė įrengti stiklinį sarkofagą, kuris saugotų paminklą nuo išorės veiksnių“, – kalbėjo seniūnas.

Pasak jo, aikštės užbaigimui reikalinga apie 150 tūkst. eurų, dar 12 tūkst. reikia paminklo restauravimui.

„Nežinom, ko laukti. Kaip supratau, visus mūsų raštus persiuntė į Finansų ministeriją, o šie pareiškė, kad šių metų biudžetas suformuotas, rekomendavo, kad rajono savivaldybė ieškotų ir skirtų lėšų. Praeitais metais gavom atsakymą iš Kelių direkcijos ir dėl Vinco Kudirkos tilto rekonstrukcijos, kad tiltas patenkinamos būklės ir rekonstrukcija nenumatoma. Labai blogai prietilčiai atrodo, juos reikėtų atnaujinti“, – situaciją apibūdino A. Stankevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.