Naujas meras – nauja bendravimo su spauda tvarka

spauda
Nuotr. Rajono spaudos atstovams šią savaitę ne kartą teko sėdėti už uždarų mero kabineto durų, nes atėjus į susitikimą sužinoma, kad jis uždaras. Bendravimo su spauda tvarka keitėsi, tačiau pati spauda apie tai nebuvo nei informuota, nei išsamiau supažindinta.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Prieš mėnesį išrinktas meras Edgaras Pilypaitis ne tik formuoja valdančią daugumą, sprendžia politinius niuansus, bet ir brėžia naujas bendravimo su spauda gaires. Tiesa, iš anksto nė vienas iš dviejų rajono laikraščių su pasikeitusia tvarka supažindintas nebuvo, o apie tai, kad darbotvarkėje skelbiami susitikimai yra uždari, taip pat iš anksto neinformuojama.

Iki šiol deklaravęs, kad tai, kas vyksta savivaldybės administracijoje, yra vieša, meras E. Pilypaitis tikriausiai persigalvojo. Šią savaitę žiniasklaidos atstovams savivaldybėje galiojo nauja tvarka. Tiesa, iš anksto su ja spaudos atstovai supažindinti nebuvo. Tiesiog, kaip įprasta, atvykus į mero darbotvarkėje nurodytą susitikimą sužinoma, kad jis yra uždaras. Kaip apie susitikimą bei jo metu svarstytus klausimus gauti informaciją, kol kas iki galo neaišku, nes spaudos atstovo savivaldybėje nėra, tad kas rengtų pranešimus spaudai – irgi. Tiesa, kai kurie posėdžiai ir susitikimai, kaip galima suprasti, bus vieši, tačiau kaip iš anksto atskirti, kas yra kas, neaišku. Meras tik užsiminė, kad reikėtų iš anksto suderinti.

E. Pilypaitis patikino, kad visiškai suformavus komandą bus rengiamos kassavaitinės spaudos konferencijos, kuriose visus administracijos vadovus rajoninės spaudos atstovai galės „tardyti, kiek nori“. Tačiau kituose susitikimuose, pasak mero, spaudai bus suteikta galimybė pradžioje susitikimo pasidaryti nuotrauką ir užduoti bendro pobūdžio klausimus. Detalės – už uždarų durų. Taip vyko antradienio susitikimas su Šakių krepšinio klubas „Vytis“ vadovybe – pradžioje neįleidę, paskui persigalvoję, susitikimo dalyviai spaudai leido užduoti klausimus, o galutinio žodžio teko laukti beveik valandą už durų.

Spauda nebuvo įleista ir į darbotvarkėje paskelbtą valdančiosios daugumos posėdį pirmadienį, patikinus, kad informacija bus suteikta vėliau. Kada, kaip ir kodėl – užsiminta tik prabėgomis. Antradienį bandyta surengti pirmą spaudos konferenciją, tačiau laikas spaudė ir spaudos atstovams rajono vadovui užduoti norimus klausimus  pritrūko laiko: buvo skirtas maždaug pusvalandis, o už durų jau laukė svečiai, nes buvo suplanuotas susitikimas su Prezidentės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ renginio „Įkvėpk“ organizatoriais. Pirmadienį mero darbotvarkėje buvo nurodytas susitikimas su Nacionalinio sveikatos centro vadovais, tačiau ir į jį spauda įleista nebuvo, informacijos apie tai nepateikta.

Kodėl nuo šiol keičiasi tvarka, meras nedetalizavo, tik patikino, kad pagal reglamentą vieši yra tik komitetų ir tarybos posėdžiai. Tačiau reglamente yra nuostata, kad uždaras posėdis gali būti tada, kai jame sprendžiami su valstybės, tarnybos ar komercine paslaptimi susiję klausimai. Tada, kaip rašoma reglamente, komitetas ar taryba gali nuspręsti rengti uždarą posėdį. E. Pilypaitis aiškino: „Jei susitikime yra ne valstybės tarnautojas ar administracijos darbuotojas, yra pageidavimų, kad jis nenori būti matomas ar įvardijamas.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.