Pretenduojančių į socialinį būstą sąrašas trumpėja

grybaite
Nuotr. Rajono savivaldybės regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorė Agnė Grybaitė sakė, kad pagal skyriaus įgyvendinamą projektą rajone iki 2019 metų bus nupirkta 23 socialiniai būstai.

Šių metų birželio mėnesio duomenimis, Šakių rajone gyvenančių ir turinčių teisę gauti socialinį būstą asmenų sąraše buvo 90 pavardžių. Per dvejus metus savivaldybė ketina nupirkti 23 socialinius būstus, tad socialinio būsto laukiančių sąrašas turėtų gerokai sutrumpėti. Beje, prieš penkerius metus šiame sąraše buvo įrašyta net 240 asmenų.
 
Birželio 29 d. vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje tarybos nariai pritarė Regioninės plėtros skyriaus parengtam sprendimui dėl socialinio būsto pirkimo būdo ir sąlygų taikymo tam tikrų pakeitimų. Kaip sakė Regioninės plėtros projektų koordinatorė Agnė Grybaitė, priėmus tam tikrus pakeitimus, dabar bus didesnės galimybės rinktis būstus ir greičiau įgyvendinti pirkimų projektus. Dabar pagrindiniai numatyti reikalavimai yra tokie: bute būtinai turi būti dujinė viryklė, tualetas, negali būti perkamas bendrabučio tipo butas. Be to, perkamas butas turi būti visiškai įrengtas. Rajono savivaldybės socialinio būsto pirkimo skelbiamų derybų būdu sąlygose numatyta pirmenybę teikti gyvenamosioms patalpoms, kuriose yra įrengtas autonominis šildymas. Be to, ne anksčiau kaip prieš metus bute turi būti atliktas paprastasis remontas, o laiptinės durys turi būti rakinamos. Negali būti perkamos gyvenamosios patalpos su krosniniu ar elektriniu šildymu.

„Dabar būstų pirkimams taikomos paprastesnės sąlygos, todėl ir pirkimus bus lengviau organizuoti. Šį ketvirtį yra planuojama nupirkti 3 socialinius būstus rajono teritorijoje. Patvirtinti nauji būstų pirkimo nuostatai, o rezultatai paaiškės rugpjūčio 18 dieną. Apskritai iki 2019 m. planuojame iš viso Šakiuose, Gelgaudiškyje, Lukšiuose ir Lekėčiuose nupirkti 23 socialinius būstus“, – sakė projektų koordinatorė A. Grybaitė.

Pagal šiuo metu priimtas supaprastintas taisykles perkamas socialinis būstas turi būti vertinamas turto vertintojo ir komisijos. Pasak projektų koordinatorės, jeigu būstas surenka vienodą balų skaičių, tuomet jis vertinamas pagal atskirus kriterijus. Paskutinis savivaldybės pirkinys, kainavęs beveik 7 tūkst. eurų, buvo socialinis būstas Gelgaudiškyje, kuriame šiuo metu jau apgyvendinta šeima.

Įsigaliojus naujoms įstatymų nuostatoms, eilėje socialiniam būstui gauti įrašyti asmenys kiekvienais metais iki gegužės 1 d. privalo pateikti pajamų ir turto deklaracijas. Asmenys, kurie laiku deklaracijų nepateikia ir savivaldybės specialistai negali patikrinti duomenų, iš sąrašo yra išbraukiami. Tad ankstesnis sąrašas pastaraisiais metais dėl nustatytos tvarkos pažeidimų šiek tiek sutrumpėjo.

„Apie šį ketvirtį organizuojamą socialinių būstų pirkimą informaciją skelbiame spaudoje ir savivaldybės interneto svetainėje. Pagal projektą yra numatyta preliminarios atskiriems butams pirkti skirtos lėšos, o detaliau klausimas bus derinamas su konkretaus būsto pardavėju“, – apie numatytus būstų pirkimus sakė A. Grybaitė.

Per du šių metų ketvirčius rajono socialinio būsto plėtrai iš ES projektinių lėšų numatyta skirti 88 tūkst. 750 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.