Gotlybiškietis sumedžiojo vilką

vilkas pranaitis
R. Stepaičio nuotr.: Nors Jonas Pranaitis turi 24-erių metų medžiotojo stažą, bet tai pirmas jo sumedžiotas vilkas.


Aukštojoj plynioj (Baltkojų girinkija) praėjusį savaitgalį buvo sumedžiotas didžiulis vilko patinas. Toks laimikis yra pirmas šiais metais mūsų rajone. Per 20 metų medžioklėse dalyvaujančiam Baltkojų medžiotojų būrelio nariui Jonui Pranaičiui į pilkį pataikyti pavyko pirmą kartą.
 
Vilkų medžioklės sezonas prasidėjo tik prieš dvi savaites, Baltkojų būrelio medžiotojams pirmiesiems šiame sezone pavyko pričiupti pilkį.

Nušauti plėšrūną nėra taip paprasta. Pasak kalbintų medžiotojų, sumedžioti vilką yra didelė laimė ir sėkmė. Kitas gali medžioti visą gyvenimą, o vilko taip nė sykio ir nepamatyti, jau nekalbant apie sumedžiojimą.

„Apie pietus, per trečią varymą, vilkas išlindo iš po eglaitės. Priešais mane šmėstelėjo. Paleidau du šūvius. Abudu garantuoti buvo ir žvėris krito“, – pasakojo dvimetį vilko patiną sumedžiojęs patyręs medžiotojas J. Pranaitis. Jis dar pridūrė, kad žvėris pasirodė varant tykiuoju būdu, varovai per mišką ėjo ramiai, nešūkaudami ir negąsdindami žvėrių.

J. Pranaitis medžioja apie 24-erius metus, jam tai pirmas sumedžiotas vilkas. Gotlybiškiuose gyvenantis medžiotojas pasakojo, kad jo pėdomis pasekė dukra ir sūnus, jie taip pat medžiotojai. Paklausus pašnekovą, kaip jo gyvenime atsirado medžioklė, šis patikino, kad jo tėviškė buvo pamiškėje, jis daug laiko praleidęs gamtoje, miškuose, šiandien medžioklė tai jo hobis, laisvalaikio praleidimo forma, galimybė pabūti gamtoje.

Vilko kailis – kiekvieno medžiotojo geidžiamas trofėjus, todėl ir J. Pranaitis teigė, kad jis gamins sumedžioto vilko iškamšą.

Praėjusį medžioklės sezoną Šakių rajone buvo sumedžioti du vilkai.

2017–2018 m. sezono metu, iki balandžio 1-osios, Lietuvoje leista sumedžioti 60 vilkų. Jeigu sezonui skirtas vilkų sumedžiojimo limitas bus išnaudotas anskčiau, medžioklė bus nutraukta.

Lietuvoje iki lapkričio 4 d. buvo sumedžiota 20 vilkų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.