Kandidatą į prezidentus rinko aktyviai

tslkd rinkimai
V. Simonavičienės nuotr.: Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atviruose pirminiuose prezidento rinkimuose balsuoti galėjo ne tik partiečiai (Šakiuose balsavo 101), bet ir partijai nepriklausantys piliečiai (tokių buvo 62).


Sekmadienį vakare baigėsi dvi dienas trukęs balsavimas Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atviruose pirminiuose prezidento rinkimuose, kuriuose pilietinę valią galėjo pareikšti ne tik partiečiai, bet ir partijos rėmėjai. Aktyviai balsavo ir šakiečiai. Rinkimus triuškinančia pergale laimėjo bei partijos kandidate kitų metų prezidento rinkimuose tapo Seimo narė Ingrida Šimonytė.
 
Kaip skelbia TS-LKD svetainė, rinkimuose balsavo 20 tūkst. 859 partijos nariai ir rėmėjai. Už I. Šimonytę balsavo 16 tūkst. 418 partijos narių ir rėmėjų (78,71 proc.), už Vygaudą Ušacką – 4 tūkst. 441 (21,29 proc.). Iš viso rinkimų teisę turėjo 33 tūkst. 339 TS-LKD nariai ir rėmėjai. Kad balsavimas įvyktų, buvo būtina, kad balsuotų bent 50 proc. partijos narių. Balsavo, TS-LKD vykdomojo rinkimų štabo teigimu, apie 55 proc.

Šakiuose iš 165 partijos narių rinkti kandidatą į prezidentus, reitinguoti kandidatų į Europos Parlamentą ir Šakių savivaldybės tarybą atėjo 101 narys (aktyvumas 61,21 proc.). Pirmą kartą pirminiai rinkimai vyko atvirai ir juose galėjo dalyvauti nepriklausantys jokiai partijai rinkėjai. Tokių Šakiuose užsiregistravo 86, balsuoti atvyko 62 (aktyvumas 72,09 proc.). Šakiečiai už I. Šimonytę atidavė 115 balsų, už V. Ušacką – 46. Du biuleteniai buvo negaliojantys.

Skyriaus pirmininkas Edgaras Pilypaitis savo „Facebook“ paskyroje skelbė, kad Europos Parlamento reitingo pirmasis penketukas susidėliojo taip: Liudas Mažylis – 66 balsai, Laima Andrikienė – 62, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė – 49, Rasa Juknevičienė – 40, Andrius Kubilius – 31 balsas.

Nors V. Ušackas savo planų iki pat rezultatų paskelbimo neįvardijo, galiausiai patikino, kad į prezidento rinkimus neis ir su pergale pasveikino I. Šimonytę.

Profesorius Vytautas Landsbergis džiaugėsi, jog įvyko „proveržis į naujesnius demokratijos laikus Lietuvoje“. E. Pilypaitis savo socialinėje paskyroje taip pat pasidžiaugė, kad Demokratijos šventė įvyko, kad aktyviai joje dalyvavo ir šakiečiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.