Kovoje su šiukšlintojais – įvairios priemonės

Jau gerą mėnesį Šakių rajone vyksta konteinerių keitimo, nereikalingų konteinerių nuėmimo darbai. Taip pat Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) iniciatyva yra įrenginėjamos vaizdo stebėjimo kameros prie bendro naudojimo atliekų konteinerių – jos turėtų padėti kovoti su nelegaliais šiukšlintojais.

Šakių rajono savivaldybės ir MAATC iniciatyva yra nuimami bendro naudojimo konteineriai tose vietose, kur jie buvo pastatyti netikslingai ir juos galima pakeisti individualiais. Čia ypač pagelbėjo seniūnai bei akcentavo tas vietas, kur prie konteinerių kaupdavosi šiukšlynai.
 
Kaip teigė seniūnai, pagrindiniai bendrųjų atliekų konteineriai, prie kurių šiukšlindavo ir pravažiuojantys asmenys, ir vietos gyventojai, rajone jau beveik surinkti. Kai kurie seniūnai ėmėsi iniciatyvos ir patys surinko nereikalingus konteinerius, kad paslaugų tiekėjams (UAB „Ecoservice“) palengvintų jų nuėmimo procesą.

Tačiau kai kuriose vietose bendrų atliekų konteinerių pašalinti negalima, pavyzdžiui, prie stambių miesto objektų ar daugiabučių namų. Šie bendrųjų atliekų konteineriai turi tam tikrą funkciją ir į juos negali mesti šiukšlių pro šalį praeidami pavieniai gyventojai. Bet praktika rodo, kad gyventojai nėra sąmoningi ir stengiasi atliekų atsikratyti įvairiais būdais. Jau rašėme „Draugo“ laikraštyje, kaip gyventojai veža šiukšles ir jomis atsikrato prie Šakių miesto kapinių esančiuose bendro naudojimo konteineriuose. Ta pati problema ir Lekėčių seniūnijoje, kai asmenys iš kitų seniūnijų veža savo atliekas į miestelio centre esančius konteinerius ir piktavališkai teršia aplinką. Kovojant su tokiais aplinkos teršėjais MAATC paslaugų centras rengia stebėjimo kameras prie problemiškiausių miesto ir kitų seniūnijų konteinerių. Tokia vaizdo stebėjimo kamera jau yra įrengta prie centrinių Šakių miesto kapinių, taip pat ir Lekėčių miestelyje prie pagrindinių, varpais vadinamų konteinerių. Kaip pasakoja šios seniūnijos seniūnas Ričardas Krikštolaitis, būtent vaizdo stebėjimo kamera padėjo išaiškinti įžūlų šiukšlintoją iš Zapyškio, kuris jau kurį laiką piktavališkai veždavo į Lekėčių miestelį šiukšles ir jomis ten atsikratydavo. Atliekas, kurios netilpdavo į bendrojo naudojimo konteinerius, šiukšlintojas palikdavo tiesiog prie konteinerio. Policijos pareigūnams padedant išsiaiškinęs netvarkingai besielgiančio piliečio asmens duomenis ir kontaktus, seniūnas R. Krikštolaitis liepė jam atvykti ir susirinkti savo šiukšles. Kaip pasakoja seniūnas, negražiai besielgiantis pilietis atvyko, tačiau grasino seniūnui susidorojimu. Seniūnas ragino pilietį pasigalvoti apie savo veiksmus, nes priešingu atveju vaizdo medžiaga ir jo duomenys gali būti perduoti aplinkosaugos pareigūnams, o šie galėtų šiukšlintojui išrašyti nemenką baudelę.

Ko gero, ateityje, kai MAATC įrengs daugiau vaizdo stebėjimo kamerų ir kitose rajono seniūnijose esančiose problemiškesnėse vietose, neatsakingo šiukšlinimo klausimas išsispręs. MAATC direktorius Algirdas Bagušinskas ne vieną kartą įvairių vizitų metu yra minėjęs, kad netolimoje ateityje didesnis kiekis vaizdo stebėjimo kamerų bus skiriamas ir mūsų rajonui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.