Nemuno gatvės gyventojai pagaliau sulaukė vandens

Dar vasario mėnesį, kai buvo teikiamos mero, tarybos ir vietos seniūnų metinės veiklos ataskaitos, į susitikimą su valdininkais gausiai susirinkę Plokščių gyventojai klausė, kada Nemuno gatvės gyventojai sulauks vandentiekio.

Anot nepatenkintų plokštiečių, jie jau beveik dešimt metų mynė savivaldybės slenksčius prašydami į pakalnę nuvesti vandentiekio trasą, tačiau tuometinių savivaldybės administracijos ir Ūkio skyriaus specialistų būdavo apdalinti pažadais, o realiai darbai taip ir nevyko.
 
Vasario mėnesį vykusiame susitikime su gyventojais tuometinis vicemeras Bernardinas Petras Vainius aiškino žmonėms, kad vandentiekį atvesti į šią gatvę ne taip paprasta, nes ji priklauso Regiono keliams, bet ne savivaldybei, o šie ne taip lengvai leidžia kasinėti žemes, esančias prie valstybinių kelių.

B. P. Vainius tąkart sakė, jog galimybė įvesti vandentiekį atsirastų tada, jeigu gyventojai sutiktų leisti kasinėti ar netgi paskirti šiek tiek žemės iš savo asmeninių sklypų.

Tačiau, regis, tos kliūtys nėra tokios didelės, kaip jas gyventojams anksčiau „nupiešdavo“ valdininkai. Dar net neįpusėjus vasarai Plokščiuose, Nemuno gatvės pakalnėje, kur ir trūko vandentiekio, nauji geriamojo vandens tinklai buvo įvesti be jokių kliūčių. Pagal UAB „Šakių vandenys“ įgyvendintą projektą, čia buvo nutiesta 0,83 km vandens tiekimo tinklų ir suteikta galimybė prie jų prisijungti ne mažiau kaip 24 būstams (58 gyventojams).

Kaip sakė UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas, įvesti vandentiekio trasas šios gatvės atkarpoje niekas nekliudė, o jei kelias, kaip šiuo atveju, priklauso ne savivaldybei, tada ilgiau užtrunka nebent leidimų suderinimas, tačiau kitų kliūčių nėra.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.