Stengiasi dirbti dėl neįgaliųjų

dedyniene migaliova
Padėką už veiklą „Šakių Vilties“ pirmininkei Romai Dėdynienei įteikė Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendrijos „Viltis“ pirmininkė Dana Migaliova (dešinėje). D. Pavalkio nuotr.


Trečiadienį į ataskaitinį rinkiminį susirinkimą rinkosi sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šakių Viltis“ nariai, susitikime netrūko ir svečių.
 
„Šakių Vilties“ pirmininkė Roma Dėdynienė  pristatė bendrijos veiklos ataskaitą už 2019 m., apžvelgė renginius bei įvairias konferencijas, kuriose dalyvaudama pagal savo sugebėjimus visuomet stengiasi atstovauti neįgaliųjų teisėms bei interesams. Pirmininkė pasidžiaugė bendradarbiavimu su Šakių dienos bei Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro dienos užimtumo centrais, atkreipė dėmesį, kad ir projektai rengiami todėl, kad gautos lėšos „nueitų neįgaliesiems“. Noriai neįgalieji vyksta į ekskursijas, vasarą keliavo į Palangą, ypač patinka lankytis Šakių baseine (jį lanko 62 negalią turintys bendrijos nariai). Už vykstantį bendradarbiavimą dėkojo ir patys centro Paluobiuose lankytojai, pirmininkei įteikė gėlių bei savo sukurtų rankdarbių. Beje, R. Dėdynienė vylėsi didesnio savivaldybės dėmesio, norėtų, jog ji rastų lėšų patalpų remontui, kur nėra nei vandens, nei tualeto. Žinią apie save, „kad mes nesam kokie recidyvistai, kurie tik eis ir griaus“, svarstė R. Dėdynienė, turi skleisti ir patys neįgalieji. Ji omeny turėjo planuojamų bendruomeninių namų statybą, kurių atsiradimui ne itin pritaria vietinės bendruomenės.

Susitikime dalyvavusi Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendrijos „Viltis“ pirmininkė Dana Migaliova džiaugėsi galimybe dalyvauti Šakiuose, kur visuomet sutinka bendraminčių, už darbą dėkojo R. Dėdynienei. Jai sveikinimai skriejo ir iš savivaldybės vadovų pusės.

Susirinkime pristatyta ir finansinė ataskaita, išrinkta penkių narių taryba: Dalija Černeckienė, R. Dėdynienė, Algimanta Kanapeckienė, Birutė Pališkienė, gretas papildė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė. Po renginio kava susirinkusius iš specialaus automobilio vaišino apdovanojimą pelniusios socialinės iniciatyvos „Kavos galia“ dalyviai, kur kavą gamina sutrikusio intelekto asmenys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.