Dviračių trasa nužvyruota ir laukia keliautojų

dviraciu trasa
Pavasarį ir rudenį dviračių trasa tapdavo praktiškai nepravažiuojama dėl didžiulių duobių, pilnų vandens, šį rudenį trasa naujai nužvyruota. Panemunių regioninio parko nuotr.


Panemunės dviračių trasa vis kelia aistras: orams subjurus tampa nepravažiuojama klampyne. Ir ne tik dėl nepriežiūros, bet ir dėl gamtos sąlygų, be to, ją dažnai išniokoja ūkininkai su sunkiasvore technika. Panemunių regioninis parkas, kurio teritorija driekiasi dviračių trasa, nuo praeitų metų ėmėsi remonto: pernai buvo remontuojama trasos atkarpa ties Gelgaudiškiu, vos prieš dvi savaites darbai baigti Plokščių seniūnijos ribose.
 
2004 m. iš europinių lėšų įrengta dviračių trasa driekiasi 23 km Nemuno pakrante. Iš pradžių tapusi patraukliu turistų traukos objektu, vėliau panašėjo į neprižiūrimą lauko keliuką. Panemunių regioninio parko direktoriaus Mindaugo Janušonio teigimu, dėl jau senokai remonto nemačiusios dviračių trasos kokybės nuolat sulaukdavo vietos gyventojų ir turistų skundų. Dar 2017 m. direkcija pažadėjo ieškoti galimybių šios dviračių trasos remontui ir savo pažadus vykdo. Anot pašnekovo, lėšos buvo gautos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, jos skiriamos keliams tiesti, remontuoti, taisyti ir prižiūrėti valstybės saugomose teritorijose. M. Janušonis pabrėžė, kad buvo pasirašyta trišalė direkcijos, Šakių r. savivaldybės administracijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos darbų finansavimo sutartis. Jis dar paminėjo, kad trasos remonto darbus pirko rajono savivaldybė, darbai šiek tiek nusivėlino, nors pinigai buvo skirti gegužės mėnesį.

Praeitais metais buvo remontuojama dviračių trasos Gelgaudiškis–Ilguva trijų kilometrų atkarpa Gelgaudiškio seniūnijos ribose, atsiėjusi apie aštuonis tūkstančių eurų, o prieš dvi savaites paprastas remontas atliktas Plokščių seniūnijos ribose. M. Janušonis patikslino, kad čia buvo naujai nužvyruotas apie 12 km ruožas, tam atseikėta beveik 31 tūkst. eurų, papilta apie 600 kubinių metrų žvyro. Taip pat vietomis sutvarkytos dviračių trasos sankasos, pagilinti grioviai, kai kur trasa išplatinta.

Tiesa, minėta dviračių trasa kaip keliu naudojasi ir ūkininkai, važiuojantys į laukus, vietiniai gyventojai. Kiek laikys naujai nužvyruota trasos atkarpa, nedrįso spėlioti ir M. Janušonis.

„Jei vėl važiuos su traktoriais ir viską išmauros, tai ir iki pavasario gali nelaikyti. Priklauso, kaip po žiemos prasidės polaidis, nes trasa yra šlaito apačioje, tai dažnai tą keliuką bei žvyrą vanduo išplauna. Prieš maždaug ketverius metus trasa buvo per ledonešį apgadinta“, – pasakojo M. Janušonis.

Džiaugėsi naujai sutvarkyta dviračių trasa, kurią prižiūri Plokščių seniūnija, seniūnė Laimutė Miliūnienė – bus lengviau prižiūrėti, greideriuoti.

„Šita dviračių trasa kitoniška, daugiau gamtiška. Važiuojant dviračiu ar su mašina, galima aplankyti tokius dar natūralius išlikusius miestelius – Plokščius, Ilguvą. Šiapus Nemuno mes turim asfaltuotą rojaus kelią, modernėjantį Raudonės miestelį ir kitus“, – svarstė M. Janušonis ir pridūrė, kad toliau ieškos galimybių remontuoti likusią trasos atkarpą Kriūkų seniūnijos ribose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.