Ragina išdrįsti paprašyti pagalbos

sedbariene maisto produktai
VšĮ „Namai visiems“ direktorė Giedrė Šedbarienė sako, kad nesibaigus gruodžiui jau buvo išdalintos trys tonos maisto, kuris paskirstomas ir surūšiuojamas labdaros valgykloje. Asmeninio archyvo  nuotr.

VšĮ „Namai visiems“ direktorė Giedrė Šedbarienė sako turinti galimybę padėti sunkioje padėtyje atsidūrusiems žmonėms parūpinant jiems maisto, tad nori padrąsinti kreiptis pagalbos.

Anot G. Šedbarienės, išties būna atvejų, kad žmonėms reikia pagalbos, galbūt sunkumai yra laikini, tačiau žmonės nedrįsta, kuklinasi kreiptis pagalbos. Kartais pagelbėti pasitelkiami socialiniai darbuotojai.

„Mes nežiūrime gaunamų pajamų, tiesiog turime galimybę padėti ir norime padėti tiems, kam to reikia“, – teigia „Namai visiems“ direktorė, pridurdama, kad galbūt kažkas su sunkumais susidūrė laikinai, galbūt parama maistu bus reikalinga tik mėnesį ar du.

Štai būta atvejų, kad su vyru išsiskyrusi moteris negauna alimentų ir pagalba maistu jai ypač reikalinga, galbūt kažkas pajamas prarado dėl karantino, galbūt kažkur yra stokojantys senjorai ar neįgalieji, tad tokiais atvejais „Namai visiems“ ir nusiteikę padėti.

G. Šedbarienė dar nepasibaigus gruodžiui paskaičiavo, kad vien per paskutinį metų mėnesį „Namai visiems“ išdalino 3 tonas maisto.

„Patys nustebome, kad toks kiekis“, – sako moteris ir pasakoja, kad du kartus per savaitę parsivežti maisto vyksta į Kauną, nes bendradarbiauja su „Maisto banku“, taip pat ir ten iš kai kurių prekybos vietų susirenka paskutinės dienos galiojimo maisto produktus.

Vienu kartu iš Kauno pavyksta parvežti 200–300 kg maisto, kuris labdaros valgykloje rūšiuojamas ir dalinamas stokojantiems. Štai bendraujant su Šakių vaikų dienos centru kartą per savaitę maistu aprūpinamos dienos centrą lankančių vaikų šeimos. Maistą geradariai pristato ne tik Šakiuose, bet šiek tiek plečia ribas ir produktų yra vežę į Gotlybiškius, Turčinus, Keturnaujieną.

„Galbūt kažkam reikia pagalbos, bet mes tų žmonių nežinome, gal pats žmogus nedrįsta, todėl norime padrąsinti, kad mes galime padėti“, – sako G. Šedbarienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.