Griškabūdyje vieni darbai į pabaigą, kitų dar laukiama

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Prieš savaitę Lietuvos automobilių kelių direkcija jau paskelbė pirkimus ir ieško rangovų J. Jablonskio gatvės sutvarkymui Griškabūdyje. Tačiau seniūnija, nelaukdama projekto įgyvendinimo darbų, aplinką tvarkosi pati ir prie bendruomenės tvenkinio dėl saugumo šiuo metu tveriasi tvorelę.
 
J. Jablonskio gatvės nebuvo leista tvarkyti skiriant tam lėšas iš savivaldybės įgyvendinamų vadinamų miestelių projektų, nes gatvė – regioninės reikšmės kelias, t.y. nepriklauso savivaldybei. Lėšos iš miestelio projekto buvo nukreiptos kitiems Griškabūdžio objektams tvarkyti, o J. Jablonskio gatvė bus tvarkoma iš Kelių direkcijos įgyvendinamo projekto. Tačiau tam, kad ši gatvė iš viso būtų pradėta tvarkyti, o neliktų tik pažadu, kuris nežinia kada bus įgyvendintas, savivaldybės administracija turėjo įdėti nemažai pastangų. Anot rajono mero Edgaro Pilypaičio, nuolat kontaktuojant su Kelių direkcijos atsakingais asmenimis, pavyko pasiekti, kad šis objektas nebūtų nustumtas į šalį, o gegužės 27 d. savivaldybę pasiekė žinia, kad kelio savininkas paskelbė viešuosius pirkimus ir ieškos rangovų darbams atlikti. Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius pasidžiaugė, kad vertinimo procedūros jau praeitos, o birželio 10 d. bus plėšiami vokai. Rajono vadovas tikisi, kad sklandžiai vyks pirkimų procedūros, niekas neapskųs nugalėtojų, nes nuo to priklausys, kada prasidės realūs darbai. Pagal techninę specifikaciją numatyta, jog, pasirašius darbų sutartį, darbai turi būti atlikti per dešimt mėnesių, išskaičiavus šaltąjį periodą, kada dėl oro sąlygų negalima dirbti gatvėse. Jeigu sėkmingai įvyks šie pirkimai, yra tikimybė, kad paruošiamieji projekto darbai prasidės dar šios vasaros pabaigoje.

Griškabūdžio seniūnas S. Naumavičius pastebi, kad šios gatvės sutvarkymas bus tikra dovana miesteliui jo 325 metų sukakties proga bei 225 metų parapijos sukakties proga. Įgyvendinat J. Jablonskio gatvės sutvarkymo darbus atsiras naujų šaligatvių, prie kultūros centro pastato bus susiaurintas šaligatvis, atsiras automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje bus stovėjimo vieta ir neįgaliesiems. Pasinaikins visi grioviai, nes bus įrengtas požeminis drenažas, tada seniūnija galės lengviau prižiūrėti, šienauti aplink kelią esančią teritoriją. Gatvės gale, prie autobusų stovėjimo aikštelės, šiuo projektu dar bus padaryta žiedinė sankryža.

O kol šių darbų Griškabūdyje dar tik laukiama, seniūnija savo pastangomis ėmė tverti miestelio centre bendruomenei priklausantį tvenkinį. Anot S. Naumavičiaus, to teko imtis dėl saugumo.

„Tvenkinio krantas labai status, tad nuo automobilių stovėjimo aikštelės pusės nutarėme jį aptverti dėl pačių mašinų ir žmonių saugumo, kad neįvyktų nelaimė“, – sako Griškabūdžio seniūnas.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad beveik baigiami seniūnijos administracinio pastato stogo remonto darbai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.