Turistus į rajoną kviečia ir išblukę stendai

stendas sakiu r
Lekėčiuose esantis stendas su detaliu Šakių rajono žemėlapiu bei informacija apie lankytinas vietas jau praktiškai nebeįskaitoma, nors tai pirmas ženklas į Šakių rajoną atvykstantiems turistams ir svečiams. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Nors vasaros turizmo sezonas pasibaigęs, bet rajono svečiai į dvarus, piliakalnius ar kitas unikalias mūsų krašto vietas užsuka ištisus metus. Atvažiuojantys turistai informacijos apie lankomus objektus ieško ne tik užsukę į Šakių turizmo ir verslo informacijos centrą, socialiniuose tinkluose, bet ir stabteli prie vizualinių informacinių stendų. Tačiau Lekėčiuose ir Sudarge tokie informaciniai stendai pasenę ne tik išoriškai, bet ir morališkai.

Apie vieną tokį išblukusį informacinį stendą, stovintį Lekėčių „Rūdšilio“ degalinėje, užsiminė miestelio seniūnas Ričardas Krikštolaitis. Anot jo, įvažiuojant į Šakių rajoną, Šakių svečiai pirmiausiai stabteli, deja, prie informacinio stendo su išblukusiais užrašais apie lankytinas rajono vietas.

„Viskas išblukę. Domėjausi, greičiausiai stendas įrengtas dar Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro. Bet ties Lekėčiais – rajono vartai. Atvažiuoja, žmogus pilasi kurą, o priešais akis išblukęs stendas“, –  kalbėjo R. Krikštolaitis.

Panašų stendą, stovėjusį Kudirkos Naumiestyje, miestelio seniūnas Edvardas Belevičius pernai tiesiog nuėmė, mat buvo likęs tik išblukęs baltas skydas.

Minėtas informacinis stendas Lekėčiuose su detaliu Šakių rajono žemėlapiu atsirado dar 2010m. Šakių euroregiono turizmo informacijos centrui dalyvaujant projekte „Turizmo objektų ženklinimas euroregione“, pagal kurį numatyta, kad Nemuno euroregione, į kurį įeina ir Šakių rajonas, informaciniais ženklais bus sužymėtos visos lankytinos vietos. Rajone turėjo atsirasti šeši stendai su detaliu Šakių rajono žemėlapiu: trys iš jų turėjo stovėti prie rajono įvažiavimų (iš Kidulių, Lekėčių, Kudirkos Naumiesčio pusės), o kiti trys prie Šakių miesto įvažiavimų.

Apie informacinio stendo būklę Lekėčiuose sako žinanti ir Šakių turizmo, verslo ir informacijos centro turizmo vadybininkė Vaida Zimnickienė.

„Minimi stendai yra tarp žemės ir dangaus. Įstaigos, kuri dalyvavo projekte kaip partneris ir buvo pastatyti stendai, jau nebelikę. Dabar toks yra neapibrėžtumas, kam tie stendai šiuo metu priklauso.  Be abejo, mes svarstome, kad reikėtų tuos stendus atnaujinti. Šiuo metu biudžete nesame nusimatę lėšų jų atnaujinimui. Bet poreikis atnaujinti juos yra. Tik laiko ir lėšų klausimas, – kalbėjo V. Zimnickienė. – Be to, reiktų stenduose atnaujinti ir informaciją. Taip pat, planuojant atnaujinti stendus, galbūt reiktų tartis, kuriose vietose tikslinga juos statyti.“

Kad reikia atnaujinti ir informacinius stendus prie Sudargo piliakalnių, kalbėjo miestelio seniūnė Rita Grigaitienė. Anot jos, atnaujinti reikia iš viso penkis stendus, kuriuose pateikiama informacija apie Sudargo piliakalnius ir lankytinas vietas. Stendai stovi ir prie Burgaičių, Bevardžio piliakalnių ir Nemuno gatvės gale. Kaip tvirtino seniūnė, stendai atsirado prieš keliolika metų, kuomet buvo įgyvendinimas projektas „Sudargo piliakalnių pritaikymas turizmui“. Pasak seniūnės, trys stendai buvo atnaujinti prieš keletą metų.

„Vasarą kaitri saulė buvo, tai plėvelė, dengusi stendus, labai reaguoja į tiesioginius saulės spindulius. Plėvelė tiesiog nujuodavo, atrodo, kad stendai būtų nudegę. Tikrai reikia atnaujinti stendus, kai tiek sulaukiame Sudarge lankytojų“, – kalbėjo seniūnė ir pridūrė, kad informacija apie piliakalnius stenduose liktų, tik reiktų atnaujinti kontaktus.

R. Grigaitienė jau konsultavosi dėl naujų stendų pagaminimo su MB „Virsmas“, jų atnaujinimas atsieitų pusantro tūkstančio eurų. Tad seniūnė dėl lėšų stendų atnaujinimui kreipsis į savivaldybę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.