Rajono jaunimo politikos įgyvendinimas įvertintas antrąja vieta

jurgutiene2Penktadienį vykusiame Šakių rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdyje savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė pristatė pernai atlikto jaunimo politikos tyrimo rezultatus. Šakių savivaldybė įvertinta išties labai gerai.

Nuotr. Jaunimo reikalų koordinatorė D. Jurgutienė pranešė, jog Šakiai tarp kaimiškųjų šalies savivaldybių jaunimo politikos įgyvendinimo srityje užėmė antrąją vietą.

Pernai rugpjūčio - gruodžio mėnesiais buvo atliekamas Šakių rajono jaunimo politikos įgyvendinimo kokybės vertinimas. Vertinimas atliktas visose 53 šalies savivaldybėse, kurios buvo suskirstytos į tris kategorijas: miesto, pusiau miesto ir kaimo savivaldybes. Pastarajai buvo priskirta ir Šakių rajono savivaldybė. Šioje kategorijoje buvo vertinamos 32 savivaldybės. Remiantis surinktais duomenimis, paaiškėjo, kad geriausia jaunimo politikos įgyvendinimo kokybės situacija tarp kaimo savivaldybių yra Pakruojo rajone. Antroji vieta atiteko Šakių rajono savivaldybei, trečioje vietoje liko Pasvalio ir Kaišiadorių rajonų savivaldybės. Šiuo aspektu blogiausiai įvertintas jaunimo politikos įgyvendinimas Prienų, Vilniaus ir Vilkaviškio rajonų savivaldybėse. „Tai yra su jaunimu dirbančių nevyriausybinių organizacijų, kurių rajone turime 87, ir jaunimo organizacijų, kurių rajone yra 17, nuopelnas. Prie sėkmės prisidėjo ir biudžetinės įstaigos, savivaldybės administracija, skirianti lėšas, ir finansuojanti projektus“, - teigė jaunimo reikalų koordinatorė D. Jurgutienė. Žinoma, tyrimas atskleidė ir silpnąsias puses. Atkreipiamas dėmesys, jog nuo kitų metų reikia dėti pastangas, kad jaunimo programoje atsirastų žymiai daugiau pinigų. „Vertintojai siūlo, kad būtų sugrąžintas 2009 metų finansavimo lygmuo. Tuomet buvo skirta 20 tūkst. jaunimo iniciatyvoms skatinti ir tokia pat suma jaunimo nevyriausybinėms organizacijoms“, - teigė D. Jurgutienė. Vertintojų teigimu, savivaldybėje trūksta darbuotojų, dirbančių su jaunimu, be to, nėra atviro jaunimo centro, kuriame jaunuoliai galėtų saugiai ir kultūringai leisti laisvalaikį. Savivaldybės taryba turės priimti sprendimus, turėsiančius pagerinti padėtį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.