Rajono gyventojai į renovaciją žiūri palankiau nei tikėtasi

cikaniene2Pasak Ūkio skyriaus vyresniosios specialistės Astos Cikanienės, ji priblokšta, gerąja prasme, rajono gyventojų aktyvumu teikiant preliminarius protokolus dėl sutikimo dalyvauti daugiabučių namų modernizavimo programoje. Šakiai tarp aktyviausiųjų ir šalyje.
 
Nuotr. A. Cikanienė teigė, kad gerąja prasme buvo tiesiog priblokšta gyventojų aktyvumu.
 
Buvo prašoma, kad iki kovo 13 dienos gyventojai pateiktų pasirašytus preliminarius protokolus, kur būtų aiški gyventojų pozicija, kaip jie žiūri į siūlomą renovacijos modelį. Ūkio skyriaus vyresnioji specialistė A. Cikanienė juokavo, kad ji buvo tiesiog priblokšta tokiu aktyvumu. „Arba mes buvome labai geri ragintojai, arba žmonės tikrai to labai laukė“, - svarstė specialistė. Ji teigė, kad gyventojai noriai organizavo susitikimus, rinko parašus ir nešė į savivaldybę, kad tik jų namas papultų tarp renovuotinų.

Iš Šakių miesto preliminarius sutikimus renovuoti daugiabučius pateikė 17 namų gyventojai, iš Gelgaudiškio – 12, iš Kudirkos Naumiesčio – trys, iš Lekėčių – penki. Pasak A. Cikanienės, daugeliu atvejų apsisprendimas viršija 60 proc., o yra tokių namų, kur 90 proc. namo gyventojų sutinka dalyvauti daugiabučių modernizavimo programoje. Tik keletas pavienių namų, kur gyventojų apsisprendimas mažesnis nei 60 proc. Specialistės nuomone, tokiam aktyvumui įtakos galėjo turėti tai, kad siūlomas modelis patrauklus, be to, yra savotiška drausminimo priemonė gaunantiems kompensacijas už šildymą, nes dažniausiai būtent šių butų gyventojai būdavo stabdis norint imtis renovacijos.

Aplinkos ministerija taip pat skelbia, kad yra maloniai nustebinti rezultatais, gyventojų aktyvumu, savivaldybių geranoriškumu. Paskutiniais ministerijos duomenimis, aktyviausios savivaldybės – Kauno, Panevėžio, Šiaulių rajono, Šakių ir Marijampolės.

Jau šiandien savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis su Aplinkos ministerija ir Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra turėtų pasirašyti bendradarbiavimo ir partnerystės sutartis. Pagal jas savivaldybės organizuos konkursus dėl investicijų plano pirkimo. Pasak Aplinkos viceministrės Daivos Matonienės, tai reiškia, kad gyventojams investicijų planai nekainuos nė cento. Taip norima padėti apsisprendusiems ir paskatinti dvejojančius.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.