Pagalba namuose plėsis nuo rudens

Šiuo metu Socialinės paramos skyrius renka duomenis apie asmenis, turinčius sunkią negalią ir pageidaujančius gauti dienos socialinės globos paslaugą namuose.
 
2012 m. liepos 20 d. buvo patvirtintas 1 mln. 190 tūkst. Lt finansavimas Šakių rajono savivaldybės administracijos pateiktam projektui „ Integralios pagalbos namuose plėtra Šakių rajone“.

Įgyvendinant projektą bus išplėstos dienos socialinės globos paslaugos namuose sunkią negalią turintiems asmenims. Projekto įgyvendinimo metu integralios socialinės globos paslaugas namuose gaus 50 asmenų, turinčių fizinę ir psichinę negalią. Be socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų, asmenims reikalingas paslaugas namuose teiks slaugytojai ir slaugytojų padėjėjai.

Projekto metu numatoma papildomai įdarbinti 3 slaugytojas, 14 slaugytojų padėjėjų ir 2 kineziterapeutus – masažistus. Taip pat bus įsteigta apie 10 socialinių darbuotojų padėjėjų etatų ir 2 socialinių darbuotojų etatai.

Kokybiškas, socialinės globos normas atitinkančias globos paslaugas namuose teiks projekto partneriai - Šakių socialinių paslaugų centras ir UAB Dalios Zaleskienės ambulatorija.

Rajono gyventojai, norintys gauti šias paslaugas, turėtų kreiptis į gyvenamosios vietos seniūniją.

Numatoma, kad paslaugos bus pradėtos teikti nuo spalio 1 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.