Sutaupytos lėšos paskirstomos pagal poreikius

Jei ūkininkai viščiukus skaičiuoja rudenį, tai savivaldybės seniūnijos nuveiktus darbus ir sutaupytas lėšas susumuoja žiemą, metams baigiantis.
 
Šakių rajone yra keturiolika seniūnijų, kurios kaip savivaldybės biudžetinės įstaigos turi finansinį savarankiškumą. Išgyventi tenka su tokiu metiniu biudžetu, kokį paskiria rajono savivaldybės taryba. Kaip sakė savivaldybės  Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė, atskirose rajono seniūnijose metų pabaigoje sutaupytos lėšos yra skirtingos ir paskirstomos kiekvienos seniūnijos nuožiūra. Toli gražu ne visos seniūnijos metų pabaigoje gali pasidžiaugti sutaupytomis lėšomis. „Seniūnai vykdo trylika įvairių finansavimo programų, todėl pirmiausia žiūrima, kurioms sritims labiausiai reikia lėšų, kur yra susikaupę skolos. Sutaupytos lėšos gali būti skiriamos ir gatvių apšvietimui, ir kultūrinėms reikmėms, ir priedams prie atlyginimų. Patys seniūnai sprendžia, kaip perskirstyti lėšas, o galutinius sprendimus priima rajono savivaldybės taryba“,- paaiškino vedėja E.Grigaitienė. Beje, įstatymais nustatyta tvarka yra gana biurokratiška, nes net keturių litų perkėlimas iš vienos „eilutės“ į kitą, turi būti tvirtinamas savivaldybės tarybos sprendimu.

Šiais metais trys rajono seniūnijos dalį sutaupytų lėšų ketina skirti ugniagesių atlyginimams išmokėti, kadangi iš biudžeto papildomų lėšų nebuvo skirta. „ Darbo užmokesčio fondo lėšos sutaupomos tais atvejais, jei darbuotojai sirgo ar buvo laisvas etatas. Aš net skatinu seniūnus tokias lėšas skirti būtent žmonėms kaip papildomą užmokestį, kadangi seniūnijos darbuotojų atlyginimai yra varganiausi, daugelis dirba už minimalią algą,“- pastebėjo skyriaus vedėja E.Grigaitienė. Kaip rodo ankstesnių metų patirtis, seniūnijos sutaupytas lėšas panaudoja įvairioms reikmėms,- tiek ūkinėms, socialinėms, kultūrinėms, tiek ir darbuotojų atlyginimams.  Metų pabaigoje darbuotojai gali gauti 50 ar 100 litų priedą. Yra buvę, kad vienos seniūnijos darbuotojams šventinis priedas tesiekė 37 litus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.