Rajono gyventojai neabejingi skurdui

maisto bankasBalandžio 11 – 12 dienomis rajone, kaip ir visoje šalyje, vyko pavasarinė „Maisto banko“ akcija. Šakiuose keturių prekybos centrų pirkėjai aukojo maisto produktų labiausiai nepasiturintiesiems. Preliminariais skaičiavimais, akcijoje dalyvavo apie 1 tūkst. 240 aukotojų, nupirkusių apie 2 tūkst. 500 įvairiausių produktų.

Jau tampa tradicija, kad rajone prie šios akcijos prisijungia vis tie patys žmonės ir organizacijos.

Didžiojoje „Maximoje“ produktus rinko bei ragino tai daryti 18 Šakių vaikų globos namų savanorių.  Mažojoje „Maximoje“ įsikūrė Šakių rajono žmonių su negalia sąjunga, kuriai talkino 22 savanoriai, prekybos centre „IKI“ – Socialinių paslaugų centras, kuriems gelbėjo 17 savanorių. „Norfoje“ sunkiau besiverčiantiems žmonėms prašė paaukoti 20 Šakių vaišnavų kultūros centro savanorių.

Šiais metais daugiausiai aukotojų, net 390, sulaukė Šakių rajono žmonių su negalia sąjunga, kuri iš geradarių surinko apie 750 įvairiausių produktų. Šakių vaikų globos namų savanoriams daugiau nei 800 produktų suaukojo 381 rajono gyventojas. VšĮ „Šakių vaišnavų kultūros centras“ iš 285 aukotojų surinko apie 600 būtiniausių produktų. Šakių socialinių paslaugų cento savanoriai dėkojo 184 rajono gyventojams, nupirkusiems apie 400 maisto produktų. Tarp populiariausių ir labiausiai aukojamų produktų: makaronai, cukrus, įvairios kruopos, užpilamos sriubos, aliejus, miltai, arbata.

Artimiausiu metu produktai bus dalijami labiausiai nepasiturintiems rajono gyventojams.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.