Šakiečiai lengvaatlečiai grįžo su medaliais

lengvaatleciaiSausio 23 – 24 dienomis Panevėžyje vyko  Lietuvos rajonų jaunučių, jaunių ir jaunimo lengvosios atletikos  pirmenybės, kuriose sėkmingai dalyvavo Šakių rajono jaunimo kūrybos ir sporto centro lengvaatlečiai.
 
Nuotr. Šakių JKSC lengvaatlečių komanda - Šarūnas Leščevičius, Augustas Jakas, Linas Arštikaitis, Laurynas Rupeika estafetiniame bėgime iškovojo sidabro medalius.
 
Tarp jaunučių (14- 15 metų) geriausiai pasirodė Akvilė Andriukaitytė ir Mindaugas Simokaitis,  200 metrų bėgimo distancijoje tapę varžybų čempionais. Laura Sabaliauskaitė šuolio į tolį rungtyje iškovojo antrąją vietą. Sportininkų treneris Algirdas Ulinskas.

600 metrų bėgimo distancijoje Ernestas Zdancevičius užėmė antrąją vietą, o 1000 metrų kliūtinio bėgimo rungtyje Karolis Apanavičius buvo penktas. Vaikinų treneris Tomas Vencius. Edvinas Gylys šuolio į tolį rungtyje užėmė penktąją vietą (trenerė Reda Konteikienė), Augustas Rūškys 1000 metrų bėgimo distancijoje buvo šeštas.

Jaunių (16- 17 metų) varžybose 2000 metrų kliūtinio bėgimo distancijoje čempionu tapo Nedas Makūnas (treneris T. Vencius). Algimantas Žemaitaitis 600 metrų bėgimo rungtyje iškovojo ketvirtąją vietą, Justas Balsys 2000 metrų kliūtinio bėgimo rungtyje buvo penktas (treneris Vytautas Strokas). Rutulio stūmimo sektoriuje Iveta Bacevičiūtė užėmė penktąją vietą. Šuolio į tolį rungtyje Laura Sutkaitytė liko šešta. Merginų trenerė Vitalija Gudzinevičienė.

Jaunimo (18- 19 metų) grupėje 300 metrų bėgimo rungtyje varžybų čempionu tapo Laurynas Rupeika. Šarūnas Leščevičius iškovojo antrąją vietą. Augustas Jakas liko šeštas. Vaikinus treniruoja A. Ulinskas. Linas Arštikaitis užėmė septintąją vietą. Jo treneris Edvardas Grigošaitis. Šie sportininkai bėgdami estafetinį bėgimą 4 po 200 metrų iškovojo antrąją vietą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.