Lietuvos čempionate – puikūs „Fortūnos“ rezultatai

fortuna medaliai2
Nuotr. „Fortūnos“ sportininkai čempionate iškovoję keturias pirmas vietas, vieną antrą bei parsivežė tris komandines taures.


Gegužės 26 d. Marijampolėje vykusiame Lietuvos jėgos trikovės čempionate dalyvavo penki Šakių sporto klubo „Fortūna“ sportininkai. Jie grįžo iškovoję keturias pirmas vietas, vieną antrą bei parsivežė tris komandines taures.
 
Vėl įspūdingai pasirodė Simona Bakšytė. Ji pritūpė su 115 kg, gulomis nuo suolo išspaudė 72,5 kg, o štangos atkėlimo veiksme jai pavyko atkelti 153 kg! Tai naujas Lietuvos rekordas jaunimo amžiaus grupėje. Surinkusi iš viso 340,5 kg S. Bakštytė tapo nugalėtoja tiek svorio kategorijoje iki 57 kg, tiek absoliučioje įskaitoje jaunimo amžiaus grupėje. Ji taip pat pirmą kartą įvykdė meistro sportinį normatyvą.

Giedrė Vidžiūnienė nugalėjo svorio kategorijoje virš 63 kg ir tapo absoliučia nugalėtoja veteranų amžiaus grupėje. Sportininkė pritūpė su 140 kg, išspaudė 72,5 kg, atkėlė 135 kg, suma 347,5 kg. Jaunių amžiaus grupėje startavo du klubo sportininkai ir abu pirmą kartą tapo Lietuvos čempionai.

Svorio kategorijoje iki 66 kg nugalėjo jauniausias komandos narys, keturiolikmetis Paulius Ignatavičius. Jis pritūpė su 152,5 kg, išspaudė 92,5 kg, atkėlė 180 kg ir iš viso surinko 425 kg.

Svorio kategorijoje iki 83 kg čempionu tapo Martynas Dumbliauskas – pritūpimas 160 kg, spaudimas 140 kg, atkėlimas 185 kg, suma 485 kg.

Šių varžybų debiutantas Vidmantas Baublys startavo svorio kategorijoje iki 74 kg veteranų amžiaus grupėje. Jis pritūpė su 115 kg, išspaudė 85 kg, atkėlė 135 kg ir iš viso surinkęs 335 kg iškovojo antrą vietą. Komandinėje įskaitoje moterys užėmė antrą vietą, o jauniai ir veteranai liko treti.

Sportininkus varžyboms paruošė treneris Rimantas Simokaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.