Modestui Paulauskui bus suteiktas garbės daktaro vardas

paulauskas modestas
Nuotr. Modestui Paulauskui įvertinimą oficialiai planuojama įteikti rudenį.

Lietuvos sporto universitetas (LSU) skelbia, kad universiteto Senatas suteikė LSU garbės daktaro vardą Modestui Paulauskui – savo alumnui, vienam žymiausių Lietuvos sportininkų, krepšinio olimpiniam, pasaulio ir Europos čempionui, nusipelniusiam sporto meistrui, garsiam treneriui, kūno kultūros ir sporto veikėjui, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiojo kryžiaus kavalieriui.
 
M. Paulauskas – išskirtinė asmenybė, itin daug nuveikusi propaguojant krepšinį Lietuvoje, rengiant šios šakos trenerius.

M. Paulauskas – 1972m. Miuncheno olimpinių žaidynių čempionas, dukart pasaulio ir keturiskart Europos čempionas, ilgai ir sėkmingai atstovavęs šalies krepšinio rinktinei bei Kauno „Žalgirio“ komandai. Jis septynis kartus buvo pripažintas geriausiu Lietuvos metų sportininku.

Aktyviai sportuodamas ir varžydamasis aukščiausio lygio varžybose M. Paulauskas gebėjo derinti studijas tuomečiame Lietuvos kūno kultūros institute (dabar – LSU) ir sėkmingai jas baigė. Įgijęs kūno kultūros dėstytojo kvalifikaciją daugiau  kaip du dešimtmečius žinias ir sportinius įgūdžius perteikė Kauno technologijos universiteto studentams, buvo Kūno kultūros katedros docentas.

M. Paulauskas sėkmingai treniravo įvairaus amžiaus ir meistriškumo komandas: buvusios SSRS rinktines, Lietuvos rinktines ir Kauno „Žalgirio“ komandą, šalies regionų krepšinio komandas.

Pranešime spaudai informuojama, kad savo pedagoginės veiklos metais M. Paulauskas nuolat bendradarbiavo su LSU dėstytojais ir mokslininkais, skaitė paskaitas, vedė seminarus, dalydamasis treniruočių ir varžybine patirtimi, vadovavo studentų praktikai. Dabar talkina rengiant sporto edukologijos magistrus.

Įvairiuose susitikimuose bei diskusijose apie sportą, garbingą kovą, vertybes sporte ir gyvenime M. Paulauskas pabrėžia nenuginčijamą Lietuvos sporto universiteto svarbą šalies sportui, žmonių fiziniam aktyvumui ir sveikatai.

Naujojo LSU garbės daktaro M. Paulausko inauguracija planuojama rudenį, švenčiant Lietuvos sporto universiteto 85-erių metų sukaktį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.