Nacionalinės krepšinio lygos sidabras – Šakių „Vyčiui“

vytis sidabras
D. Lukštos nuotr. Lemiamame sezono mače marijampoliečiai pasirodė pranašesni už šakiečius, kurie šį sezoną liko antri ir pasipuošė lygos sidabru.

Visą sezoną užtikrintai žaidęs ir turnyrinės lentelės priekyje buvęs Šakių „Vytis“ šeštadienį iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sidabrą. Nors pergalė ne tokia saldi, kaip auksinė, medaliais „Vytis“ pasipuošia trečią sezoną iš eilės.

Šakių „Vyčio“ klubas penktadienį žengė į NKL finalą, įtemptame pirmajame penktadienio pusfinalio mače 77:76 (20:28, 21:19, 20:10, 16:19) palaužęs „Telšių“ ekipą ir iškovojęs teisę kautis dėl aukščiausios prabos medalių.

Visgi jei pusfinalio rungtynėse Šakių komandą lydėjo fortūna, mače su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ji buvo marijampoliečių pusėje. Jonavos arenoje vykusiame lemiamame sezono mače „Sūduva-Mantinga“ šakiškius įveikė 77:69 (16:16, 17:14, 25:13, 19:26). Nors būtent „Vytis“ reguliariajame sezone Marijampolės komandą aplenkė dviem pergalėmis, šie atsigriebė svarbiausių rungtynių  metu.

„Visas finalo rungtynes kūrėmės, bet taip ir neužsikūrėme. Nežaidėme aštriai, visi mūsų prabėgimai buvo labai toli nuo varžovų. Tas mus išmušė iš vėžių. Šiaip žaidėme apylygiai, bet vaikinams pirmoje mačo pusėje turėjau imti dvi minutės pertraukėles – mes įpusėjus kėliniui neturėjome nė vienos pražangos, o varžovai turėjo keturias ir to neišnaudojome. Vis tiek žaidėme per tritaškius, gal mūsų žaidėjai bandė žaisti lengvesniu keliu“, – po mačo portalui nklyga.lt kalbėjo „Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas.

Jis komentavo, kad koją kišo neatkovoti kamuoliai, varžovų metimai paskutinėmis atakos sekundėmis.

„Pavyzdžiui, vienas varžovas tarp trijų mūsiškių nusiima kamuolį... Tokie dalykai kerta psichologiškai. Varžovą vytis visada sunkiau nei pirmauti ir išlaikyti rezultatą“, – vertino E. Kučiauskas, pridūręs, kad komandai būtų reikėję kelių sėkmingų epizodų...
„Pats esu žaidęs krepšinį ir žinau, kad kai neįmeti vieno kito metimo, bet kažkas iš komandos suranda savyje jėgų, noras kovoti vėl pakyla. Mums to momento pritrūko“, – portalui nklyga.lt kalbėjo strategas, pripažinęs, kad kai kurios krepšininkų klaidos tiesiog varė į neviltį ir jis galvojęs, kaip čia kas vyksta.

Visgi antroji vieta, pasak E. Kučiausko, nėra kažkoks krachas, nors, suprantama, tikslas buvo ne toks.

Į geriausių reguliariojo sezono krepšininkų penketuką išrinktas Marijus Užupis, o geriausiu reguliariojo sezono lygos treneriu išrinktas Šakių „Vyčio“ komandos strategas Erikas Kučiauskas. Jo vadovaujama ekipa reguliariajame sezone iškovojo 32 pergales ir patyrė 10 nesėkmių, taip užfiksuodama geriausią rezultatą.

Kovoje dėl aukso rezultatyviausiai žaidė Marijus Užupis, surinkęs 18 taškų (7 atk. kam., 20 naud. bal.), Paulius Beliavičius ir Šarūnas Vingelis pridėjo po 13, Karolis Brusokas 6 (9 atk. kam.), Aurelijus Pukelis 2 taškus (6 atk. kam.).

2017 m. ir 2018 m. Šakių „Vytis“ iškovojo NKL brozą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.