Pasikeitusi ir jaunimo vedama komanda lengvai pasiduoti neketina

vytis silute
Nors šį sezoną „Vytis-VDU“ komanda atpažįstama pasikeitusiu – dvigubu pavadinimu, o komandos pagrindą sudaro studentai, tačiau krepšinis iš Šakių nedingo – namų rungtynės ir toliau žaidžiamos Jaunimo kūrybos ir sporto centre. T. Matjoškos nuotr.

Dar spalio 15-ąją visiškai komandos koncepciją pakeitusi „Vyčio-VDU“ ekipa pradėjo „7bet-NKL“ sezoną. Praėjus mėnesiui žvilgtelkime, kaip jai sekasi.
 
Kaip žinia, praėjusiame sezone „Vytis“ užėmė devintą vietą, tad šiųmetinis tikslas ir vėl siekti geresnių rezultatų. Tiesa, komanda šį sezoną atpažįstama pasikeitusiu – dvigubu pavadinimu, mat komandos pagrindas – VDU studentai. Iš senbuvių likę ir toliau savo patirtimi dalinsis tik du snaiperiai – Karolis Kokoška, skaičiuojantis komandoje penktą sezoną, ir Šarūnas Vingelis, ekipoje žaidžiantis nuo 2017 m.

Sezoną „Vytis-VDU“ pasitiko išsaugojęs komandos strategą Eriką Kučiauską, kuriam talkina individualių įgūdžių treneris Andrius Vaicekauskas bei atletinio rengimo treneris Algirdas Stuknys.

nklyga.lt skelbia, kad, kalbėdamas apie komandos šio sezono tikslus, vyr. treneris E. Kučiauskas pasidalino mintimis, jog tiek žaidėjai, tiek visa komanda nori čempionate ne tik dalyvauti, bet ir kažko pasiekti, tačiau pritarė, jog naujai sukomplektuotai komandai dažnai reikia daugiau negu vieno sezono susižaidimui, susipažinimui su kitų ekipų žaidimu, savo stiprybių ir silpnybių išsigryninimui, taktiniams sprendimams bei siekiui suprasti ir ugdyti individualų kiekvieno žaidėjo meistriškumą. Be to, tikimasi, jog komandos veteranai turėtų tapti trenerio pagalbininkais ne tik užribyje, bet ir aikštelėje, pasidalindami asmeniniais patarimais, motyvacija, ir taip padėti naujokams lengviau adaptuotis.

Ir kol kas naujai suburtai komandai sekasi tikrai neblogai. Šiuo metu „Vytis-VDU“ yra 11 žaidėjų, ekipa tarp 14 komandų rikiuojasi šeštoje turnyrinės lentelės vietoje ir yra sužaidusi šešerias rungtynes – pelnė penkias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. Penktąją pergalę komanda į sąskaita įsirašė praėjusį antradienį, kai išvykoje 84:64 (22:19, 15:10, 26:16, 21:19) pranoko Vilkaviškio „Perlą“. Dar ankstesnę savaitę „Vytis-VDU“ užfiksavo sezono tritaškių rekordą – krepšininkai susitikimo su Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ metu pataikė 20 tritaškių iš 38. Prie šio rekordo svariausiai prisidėjo Titas Januševičius, įsūdęs 6 iš 10 tritaškių. Tai buvo ir krepšininko karjeros rekordas „7bet-NKL“ čempionate, mat ankstesnis jo pasiekimas – 5 pataikyti tolimi metimai.

Buvo planuota, kad vienerias oficialias rungtynes per mėnesį komanda sužais VDU – Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre, įprastai namų rungtynės žaidžiamos Šakiuose.

Lapkričio 17 d. Šakiuose „Vytis-VDU“ žais prieš „Telšius“, lapkričio 19 d. su ta pačia komanda susitiks išvykoje.

Anksčiau Šakių komandos branduoliu buvę Aurelijus Pukelis, kraštietis Marijus Užupis ir Paulius Beliavičius šią vasarą prisijungė prie Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipos. A. Pukelis Šakiams atstovavo nuo 2012 m., M. Užupis – nuo 2013 m. Šie žaidėjai dabar į pergales veda marijampoliečius – jie vieni naudingiausių. Komanda yra trečioje turnyrinės lentelės vietoje (devynios pergalės, du pralaimėjimai).

„7bet-NKL“ lyderiai su 11 pergalių ir nė vieno pralaimėjimo šiuo metu yra Kauno „Žalgirio“ dubleriai, o iš paskutinės turnyrinės lentelės vietos niekaip nepakyla Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, kurio sąskaitoje kol kas nė vienos pergalės ir 12 pralaimėjimų.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.