„Zanavykas” – jau pusfinalyje!

zanavykas_tichePraėjusį penktadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre įvyko lemiamos ketvirtfinalio rungtynės, kuriose „Zanavykas” po atkaklios kovos, tik paskutiniajame kėlinyje įrodė pranašumą prieš Telšių „Tichę“ ir išplėšė kelialapį į pusfinalį.

Nuotr. Nors „Zanavyko“ ir „Tichės“ kova buvo itin atkakli, tačiau, įrodę savo pranašumą, tarp keturių stipriausių RKAL komandų pateko šakiečiai.

Nors pirmąjį kėlinį gerokai užtikrinčiau pradėjo „Zanavykas“, varžybos buvo itin intriguojančios ir nebuvo galima prognozuoti, kuri ekipa pateks tarp keturių stipriausių RKAL komandų. Nors šakiečiai vis bandydavo atsiplėšti nuo priešininkų, šie vėl juos prisivydavo ir išlygindavo rezultatą. Antrąjį kėlinį telšiškiai baigė minimalia vieno taško persvara. Visgi ketvirtajame kėlinyje svečiams teko pripažinti „Zanavyko“ pranašumą. Šakiečiai, sužaidę vos keletą paskutiniojo kėlinio minučių, turėjo dviženklę persvarą ir puikiai žaisdami tiek gynyboje, tiek puolime, mūsiškiai nepaleido fortūnos iš savo rankų. Nors telšiškiai bandė gelbėtis kiek įmanydami ir įsikarščiavęs krepšininkas A. Vaškys net užsidirbo diskvalifikacinę pražangą, rungtynės baigėsi rezultatu 86:64 ir „Tichė“ iš tolimesnių kovų pasitraukė.

Rezultatyviausiai rungtynių metu žaidė ir pergalės link vedė V. Stanevičius, pelnęs 20 taškų, aštuonis kartus perėmęs kamuolį, šešis kartus atkovojęs kamuolį, tiek pat taškų pridėjo ir M. Karpičius. R. Ostreika pataikė 16 taškų, keturis kartus atkovojo kamuolį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.