B lygoje prasidėjo finalinės kovos

reindzeriai2Praėjusį savaitgalį B lygoje netrūko aistrų. Susirungė stipriausios pusfinalio komandos, kur pergalėmis džiaugėsi „Vožtuvai“ ir „Reindžeriai“. Mažajame finale nugalėtojais tapo „Splitas“ ir „Reindžeriai“. A lygoje įvyko trečiasis pusfinalio susitikimas.

Praėjusį ketvirtadienį rajono krepšinio čempionate paskutiniąsias reguliariojo sezono varžybas sužaidė Šakių J.K.S.C. ir „Veteranas“. Kova dėl patekimo į pusfinalį buvo itin atkakli. Visgi jauniesiems krepšininkams teko pripažinti vyresniųjų pranašumą. Rezultatu 72:79 rungtynes laimėjo „Veteranas“. Prie pergalės daugiausiai prisidėjo Ž. Šimaitis, pelnęs 27 taškus ir D. Martinkevičius, įmetęs 14 taškų. J.K.S.C. komandoje rezultatyviausiai žaidė M. Švelnys, kurio sąskaitoje 28 taškai, iš jų trys tritaškiai, bei L. Damušis, pridėjęs 19 taškų, iš jų du tritaškius.

Šeštadienį įvyko stipriausių B lygos ketverto pirmieji pusfinalio susitikimai. Kovas pradėjo reguliariojo sezono antrosios vietos laimėtojai „Vožtuvai“ ir trečiosios vietos laimėtojai „Splitas“. Pergalę ir teisę kovoti dėl nugalėtojo vardo, rezultatu 79:77, iškovojo „Vožtuvai“. Į pergalę komandą vedė J. Stanaitis, pelnęs 27 taškus, iš jų keturis tritaškius, bei D. Matuza, įmetęs 21 tašką, iš jų du tritaškius. „Splitui“ 16 taškų, iš jų du tritaškius, pataikė R. Maksvytis, 15 taškų, iš jų tris tritaškius, pridėjo L. Grimalauskas.
 
Antrajame pusfinalyje kova tarp „Reindžerių“ ir „Veterano“ buvo itin atkakli. Pergalę rezultatu 64:57 iškovojo veršiškiai. Tarp jų labiausiai pasižymėjo K. Rimkevičius, įmetęs 14 taškų, iš jų keturis tritaškius, bei A. Snudaitis, pelnęs 13 taškų, iš jų du tritaškius. „Veterano“ komandoje po 12 taškų pataikė D. Martinkevičius ir R. Virbauskas. Jis pataikė tris tritaškius.  

Kitą dieną mažajame finale dėl III – IV vietos susitiko „Veterano“ ir „Splito“ komandos. Pirmąją pergalę triuškinančiu rezultatu 94:45 iškovojo praėjusių metų B lygos čempionai - „Splito“ krepšininkai. Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė Ž. Sniečkus ir A. Kušlevičius, įmetę po 18 taškų. Pastarasis pataikė tris tritaškius. „Veteranui“ 19 taškų pataikė Ž. Šimaitis, 11 taškų pridėjo D. Jasevičius.

Antrasis susitikimas vyko kur kas atkakliau. „Vožtuvai“ rezultatu 65:61 įveikė „Reindžerius“. Laimėtojams 19 taškų pelnė R. Kybartas, 16 taškų, iš jų tris tritaškius, pridėjo J. Stanaitis. „Reindžeriams“ 19 taškų pataikė A. Snudaitis, 13 taškų įmetė D. Kasparaitis.

Savaitgalį krepšinio aikštelę buvo okupavę ne tik B lygos krepšininkai. Sekmadienį įvyko trečiosios A lygos pusfinalio rungtynės, kuriose susitiko „Kubiliai“ ir „Lukšiai“. Įtikinančią pergalę rezultatu 101:70 iškovojo „Kubiliai“. Komandą į pergalę vedė V. Stanevičius, kurio sąskaitoje 36 taškai, P. Valaitis pridėjo 22 taškus. Tarp lukšiečių nepralenkiamas buvo G. Būda, pelnęs 34 taškus, iš jų šešis tritaškius, bei Ž. Danielius, pataikęs 21 tašką.

Ateinantį savaitgalį A ir B lygoje toliau vyks finaliniai susitikimai bei B lygos Žvaigždžių diena. Šeštadienį, B lygoje antrieji finaliniai susitikimai vyks tarp „Veterano“ ir „Splito“ bei „Vožtuvų“ ir „Reindžerių“. Sekmadienį A lygoje dėl III vietos susitiks „Fuji“ – „Lukšiai“, dėl I vietos susirungs „Kubiliai“ – „Nova“. Sirgaliai kviečiami palaikyti savo mėgstamas komandas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.