„Zanavyko“ rankose - RKL bronza

zanavykas_bronzaGintarė MARTINAITIENĖ

Trečiadienį Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“ po dramatiškos ir atkaklios kovos rezultatu 85:74 trečią kartą serijoje iki trijų pergalių įveikė Tauragės krepšinio klubą ir iškovojo bronzos medalius. Nors „Zanavyko“ tikslas buvo didysis finalas, tačiau kamuolys yra apvalus ir sužlugusios viltys laimėti auksą jau praeityje. „Fantastika“, - trečiąją vietą lygoje ir paskutiniąsias rungtynes vertino komandos kapitonas Regimantas Ostreika.

Nuotr. „Zanavykas“ po dvejų metų pertraukos vėl džiaugiasi medaliais. Šiais metais jie iškovojo lygos bronzą.

Nors dvi ankstesnės kovos su Tauragės krepšinio klubu buvo gana nesunkios, norėdami pelnyti trečiąją pergalę „Zanavyko“ vyrai turėjo gerokai paplušėti. „Ypač sunkios varžybos“, - tikino komandos kapitonas. Po rungtynių jis kalbėjo, kad nors nusiteikimas laimėti buvo, tačiau įveikti varžovus nebuvo taip lengva, kaip galbūt daugelis tikėjosi. „Visi lyg norėjome Kalėdų senelio, bet paskui supratome, kad mes patys jais turime būti“, - apie įtemptas ir atkaklias rungtynes kalbėjo R. Ostreika. Po dviejų kėlinių rezultatas buvo 42:42 ir prognozuoti, ar tauragiškiai neišplėš pirmosios pergalės serijoje, tiesiog nėjo. Trečiajame kėlinyje svečiai įgijo net dviženklę persvarą, o rezultatas buvo išlygintas tik sužaidus penkias ketvirtojo kėlinio minutes. Vėliau M. Karpičiaus pelnyti taškai persvėrė rezultatą ir susiėmę „Zanavyko“ vyrai jau nepaleido fortūnos iš rankų. Iki rungtynių pabaigos likus kelioms sekundėms P. Parachomiko užtikrintas dėjimas iš viršaus parodė, kas yra šeimininkai ir rungtynės baigėsi rezultatu 85:74. „Zanavykas“ Tauragės krepšinio klubą serijoje įveikė 3:0 ir iškovojo lygos bronzą.
 
„Medaliai brangūs kaip prisiminimas, su kokia komanda žaidei“, - tikino komandos kapitonas. Naudingiausias „Zanavyko“ žaidėjas V. Stanevičius kalbėjo, kad visą sezoną komanda žaidė gana banguotai - buvo pakilimų, nuopuolių, pasikeitimų komandoje, bet svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai. „Turėjome būti finale, bet kamuolys apvalus... Jei yra medaliai, vadinasi, viskas gerai“, - teigė V. Stanevičius, dar sunkiai galėdamas „suvirškinti“ tai, kas įvyko.

Komandą į svarbią pergalę vedė V. Stanevičius, kurio sąskaitoje 25 taškai, 13 atkovotų kamuolių, devyni dvitaškiai iš 11 mestų. Jo efektyvumas – 33 naudingumo balai. P. Parachomikas pridėjo 15 taškų, devynis atkovotus kamuolius. M. Karpičius pelnė 13 taškų, A. Pelšs ir G. Maciulevičius įmetė po 12 taškų.

M. Karpičius pripažintas taikliausiu A diviziono snaiperiu. RKL prezidentas Arvydas Kregždė jam įteikė specialų prizą. Klubo vadovybė, treneris, krepšininkai buvo apdovanoti lygos taure bei bronzos medaliais.

Komandą sveikinęs rajono meras Juozas Bertašius džiaugėsi, kad tai pirmieji laimėti medaliai žaidžiant Jaunimo kūrybos ir sporto centre. „Vadinasi ne be reikalo šie rūmai buvo statyti“, - tikino rajono vadovas.

Nors praėję metai „Zanavykui“ buvo nesėkmingi, 2006 – 2007 metų sezone šakiečiai iškovojo bronzą, 2008 – 2009 metais laimėjo sidabrą. „Reiškia, kažkas kažką geriau nei mes padarė“, - apie neišsipildžiusias viltis šiais metais patekti į didįjį finalą kalbėjo R. Ostreika.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.