Sportininkai jėgas išbandė lengvosios atletikos pirmenybėse

Praėjusią savaitę Klaipėdoje vyko Lietuvos rajonų jaunučių lengvosios atletikos pirmenybės, kuriose startavo ir Šakių rajono jaunimo kūrybos ir sporto centro lengvaatlečių komanda.

Milda Karaliūtė rutulio stūmime užėmė antrąją vietą, o Iveta Bacevičiūtė šioje rungtyje buvo trečioji. Augustas Jakas 400 metrų bėgime taip pat užėmė trečiąją vietą. Antroji vieta šakiečiams atiteko vaikinų estafetiniame  bėgime.

Kartu su jaunučių atletikos pirmenybėmis vyko atranka į Lietuvos jaunučių sporto žaidynių finalines varžybas. Teisę jose dalyvauti iškovojo sportininkai, rungtyse užėmę pirmąsias - šeštąsias vietas. Be jau minėtų sportininkų teisę startuoti finalinėse varžybose iškovojo Vaiva Račiukaitytė (šuolis į tolį), Šarūnas Leščevičius (100 ir 200 metrų bėgimai), Vytautas Moleikaitis (šuolis į tolį). Sportininkus varžyboms paruošė treneriai Vitalija Gudzinevičienė ir Algirdas Ulinskas.

Alytuje baigėsi Lietuvos rajonų jaunimo lengvosios atletikos pirmenybės. Varžybų nugalėtoju šuolio į tolį rungtyje tapo Mindaugas Urbelis, rutulio stūmimo rungtyje Marius Sadauskas iškovojo antrąją vietą, trečiąsias vietas laimėjo Viktorija Motiejūnaitė (ieties metimas) ir Vaidas Stankevičius (trišuolis). Komandinėje įskaitoje Jaunimo kūrybos ir sporto centro komanda užėmė tryliktąją vietą. Sportininkus varžyboms paruošė treneriai Tomas Vencius, Antanas Barancovas ir Vytautas Strokas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.