„Zanavykas“ vėl bandys pirkti vietą Nacionalinėje lygoje

zanavykas_komandaGintarė MARTINAITIENĖ

Apie tai, kad Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“ žaistų ne Regioninėje, o Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), kalbėta prieš metus. Tuomet neužteko finansų, sportiniu keliu vietos NKL taip pat nepavyko užsitikrinti, tad šiais metais vėl bandoma prasibraukti į aukštesnę lygą. Ar šį sezoną išsipildys tokie ketinimai?

Nuotr. „Zanavyko“ galimybės patekti į aukštesnę lygą yra realios -  po susitikimo su Olimpinio komiteto prezidentu prognozavo meras.


„Zanavyko“ klubo prezidentas Pranas Dailidė, viceprezidentas Alvydas Miliūnas ir rajono meras Juozas Bertašius jau ne pirmą kartą kelia šį klausimą. „Apsitarę manome, kad mūsų krašto geriausia komanda turėtų žaisti aukštesnėje lygoje. Tad tikslas toks, kad artimiausią sezoną „Zanavykas“ žaistų Nacionalinėje krepšinio lygoje“, - tikino J. Bertašius. Šių užmojų vedamas rajono vadovas praėjusią savaitę susitiko su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentu Artūru Poviliūnu. „Kalbėjome apie šią galimybę ir, manau, kad ji tikrai reali. Tikimės, kad pavyks rasti sprendimus ir „Zanavyką“ matysime ten, kur ir turime matyti“, - neslėpdamas optimizmo tikino J. Bertašius. Jei užmojai pasitvirtintų, ir krepšinio sirgaliams būtų suteikta galimybė matyti aukštesnio lygio krepšinį rajone.
 
Praėjusiais metais šie planai nepasitvirtino, nes nebuvo surinkta reikiama pinigų suma – apie 400 tūkst. litų. Finansinės galimybės ribotos ir šiais metais, tačiau norai nesikeičia. Neoficialiais duomenimis, šįkart sumą tikimasi šiek tiek nuderėti. Jau artimiausią mėnesį turėtų paaiškėti, ar „Zanavykas“ žais antroje pagal pajėgumą krepšinio lygoje.

Nors praėjusį sezoną į Nacionalinę lygą „Zanavykas“ nepateko, buvo drąsiai kalbama, kad krepšininkai laimės Regioninės lygos auksą ir Nacionalinė lyga bus ranka pasiekiama. Priešingu atveju, kaip buvo kalbama vienoje iš spaudos konferencijų, „pareiškimai bus dedami ant stalo“. Visgi ir ypač stiprios sudėties „Zanavykas“ aukso nelaimėjo, o išplėšė tik lygos bronzą. Tuomet buvo sakoma, kad pirmiausiai reikia atsisakyti dabartinio trenerio paslaugų, o paskui svajoti apie auksą. Ar komandą ir šį sezoną treniruos olimpinis čempionas Modestas Paulauskas, kol kas nekomentuojama. Pasak J. Bertašiaus, derinusio patekimo niuansus Į Nacionalinę lygą su Olimpinio komiteto prezidentu, pirmiausiai reikia patekti, o paskui bus svarstoma ir sprendžiama, kaip aukštesnėje lygoje nebūti paskutiniais, o pateisinti rėmėjų ir klubo vadovybės lūkesčius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.