Sportuoju aktyviai – gyvenu sveikai

tinklinis kriukai„Sportuoju aktyviai – gyvenu sveikai“, - su tokiu šūkiu Kriūkų bendruomenės centras rugpjūčio 3 – 4 dienomis organizavo sporto šventę, kuri buvo suplanuota pagal Šakių krašto vietos veiklos grupės strategijos vykdomą projektą „Aktyvaus sporto ir poilsio galimybių plėtra Kriūkų bendruomenėje“. Sporto savaitgalis pritraukė daugiau nei 150 vietos bendruomenės atstovų ir svečių.
 
Nuotr. Kriūkų bendruomenės taurę laimėjo vilniečių komanda „Senatoriai“.
 
Organizatorių džiaugsmui sportinėse rungtyse mielai dalyvavo tiek jaunimas, tiek ir vyresnės kartos atstovai. Pirmąją dieną vyko futbolo varžybos Kriūkų bendruomenės centro taurei laimėti. Į jas užsiregistravo šešios komandos (trys komandos iš Šakių, viena iš Gelgaudiškio, viena iš Kriūkų ir viena iš Vilniaus). Pasak projekto vadovės Ramintos Bastytės, daugelio nuostabai, Kriūkų bendruomenės taurę ir pirmąją vietą laimėjo svečių iš Vilniaus komanda „Senatoriai“. „Tai buvo puikus pavyzdys jaunimui, - kalbėjo Kriūkų BC narė Daiva Naujokaitienė. - Džiugu, kad šią komandą subūrė ir į varžybas atvyko mūsų kraštietis, Seimo narys Mindaugas Bastys.“ Antrąją vietą iškovojo Šakių komanda „Audra“, o vienas iš jos narių – Erikas Kazlauskas buvo pripažintas rezultatyviausiu žaidėju. Trečiąją vietą užėmė „Gelgaudiškio“ komanda. Komandos  prizininkės buvo apdovanotos Padėkos raštais, taurėmis ir medaliais bei asmeniniais prizais.

Tuo pačiu metu Kriūkų vidurinės mokyklos sporto salėje vyko įvairių stalo žaidimų varžytuvės. Dalyviai išbandė jėgas stalo futbolo, oro ritulio ir stalo teniso varžybose. Visus žaidėjus vienijo gera nuotaika ir bendras tikslas – linksmai ir aktyviai praleisti savaitgalį. Atskirų žaidimų nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir asmeniniais prizais. Stalo teniso žaidime pirmąją vietą iškovojo Albinas Rimša, antrąją vietą laimėjo Mantas Gudonis, trečioji vieta atiteko Modestui Matusevičiui. Stalo futbolo rungtyje laimėtojais tapo Andrėjus Simčič ir Augustinas Matusevičius, oro ritulio žaidime nepralenkiamas buvo Modestas Matusevičius.

Pasak D. Naujokaitienės, rugpjūčio 4 dieną sportinės aistros persikėlė į Kriūkų miestelio paplūdimį. Čia vyko tinklinio ir badmintono varžybos. Paplūdimio tinklinio varžyboms užsiregistravo net šešios komandos. Fortūna vėl buvo svečių iš Vilniaus pusėje – komanda „Untupiai“ iškovojo pirmąją vietą. Antrąją vietą užėmė šventės rengėjų „Anantkalnė“. Trečioje vietoje liko šakiečių komanda „Du kvadratu“. Badmintono  varžybų nugalėtojais tapo kriūkiečiai: Justas Arštikaitis, Erika Puidokaitė ir Ričardas Jakštys.
Šią popietę buvo galimybė išmokti ir naujų stalo žaidimų - „Ticket to Ride “, „Dixit Odisėja“, „Uno“ ir kt. Stalo žaidimus noriai žaidė ir vaikai, ir jaunimas, ir senjorai. Vaikai šėliojo ant batuto, išmėgino rankų miklumą ir akies tikslumą įvairiuose paplūdimio žaidimuose. Nors diena buvo labai karšta, tačiau netrūko aistrų bei gerų emocijų. Visi dalyviai buvo vaišinami ypač skania sriuba, o nuovargį ir prakaitą galėjo nuplauti Nemuno vandenyje.

Neliko pamiršti ir fotografijos konkurso „...nes čia mano Kriūkai“ dalyviai, kurie buvo apdovanoti padėkos raštais ir asmeniniais prizais. Kitokį žvilgsnį į Kriūkus savo nuotraukose užfiksavo net septyni dalyviai. Organizatoriai džiaugėsi, kad šis konkursas jau tampa tradiciniu ir kiekvienais metais pritraukia vis daugiau dalyvių. Prie pakilios nuotaikos prisidėjo ne tik bendruomeniečių entuziazmas, bet ir palankus oras. Projekto dėka Kriūkų BC įsigijo įvairių stalo žaidimų, sportinio inventoriaus, kurie ateityje prisidės prie aktyvaus, turiningo bendruomenės narių laisvalaikio organizavimo. Kriūkiečių siekiamybė - modernus, europietiškas Kriūkų kraštas bei  laimingi ir veiklūs jo žmonės.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.