Naujuosius metus „Zanavykas“ pradėjo pergale

Praėjusį penktadienį Šakių „Zanavykas“ 2014 metus Nacionalinėje krepšinio lygoje  pradėjo pergalingai ir savų žiūrovų akivaizdoje, rezultatu 95:89, nugalėjo Plungės „Olimpą“ bei į savo sąskaitą įsirašė jau vienuoliktąją pergalę. Tačiau kitą dieną šakiečiai turėjo pripažinti „Vilniaus – MRU“ ekipos pranašumą.
 
Pirmuosius du kėlinius šakiečiai sugebėjo perimti iniciatyvą į savo rankas ir sėkmingiau žaidė tiek gynyboje, tiek puolime. Trečiajame kėlinyje žemaičiai vos per dvi minutes skirtumą sumažino iki penkių taškų, kas privertė „Zanavyko“ ekipos vyriausiąjį trenerį Giedrių Žibėną paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos aikštelės šeimininkai žaidė užtikrinčiau ir prieš lemiamą kėlinį sugebėjo išsaugoti dviženklį pranašumą – 78:66.

Ketvirtajame kėlinyje šakiečiai užtikrintai laikė iniciatyvą savo rankose. Nors paskutinėmis minutėmis svečiai nekėlė baltos vėliavos, tačiau viskas, ką jiems pavyko padaryti, tai tik sumažinti skirtumą iki šešių taškų. Rungtynes, rezultatu 95:89, laimėjo „Zanavykas“. Prie pergalės daugiausiai prisidėjo: V. Šumskis (24 taškai), P. Kleiza ir P. Parachomikas (po 14 taškų), P. Abramavičius (12 taškų), P. Beliavičius (11 taškų) ir V. Vaikšnis (10 taškų). Plungės „Olimpo“ komandoje rezultatyviausiai žaidė: D. Vaitelis (28 taškai), O. Kaminskis (18 taškų), Ž. Jocys (14 taškų) ir E. Gintvainis (10 taškų).

Kitos dienos rungtynės su „Vilnius – MRU“ komanda šakiečiams tokios sėkmingos nebuvo - savų žiūrovų akivaizdoje, rezultatu 67:71, jie turėjo pripažinti svečių pranašumą. Nuo pat pirmųjų žaidimo minučių aikštelėje vyko įnirtinga kova. Vilniečiai žaidė užtikrintai ir sugebėjo išsaugoti pranašumą iki pačios rungtynių pabaigos. Pirmąjį kėlinį jie laimėjo septynių, antrąjį – dešimties, trečiąjį – 15 taškų persvara. Ketvirtajame kėlinyje šakiečiai įstengė sumažinti skirtumą iki devynių taškų, tačiau rungtynes pralaimėjo rezultatu 67:71. „Zanavyke“ geriausiai žaidė P. Kleiza, įmetęs 21 tašką, P. Beliavičius, pelnęs 12 taškų, ir V. Šumskis, pataikęs 11 taškų. „Vilnius-MRU“ komandoje prie pergalės daugiausiai prisidėjo: A. Udras  (21taškas), T. Padegimas (13 taškų) ir V. Lukša (12 taškų).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.