Stovykla mokė pažinti save

stovykla saves pazinimasLiepos mėnesio pradžioje „Savęs pažinimo studija“ pakvietė į antrą kartą organizuotą vasaros stovyklą kaimo turizmo sodyboje „Vinkšnupis“. Stovyklos tikslas – padėti žmonėms pažinti save,  pasinaudojant savo vidiniais resursais bei energija siekti laimingo gyvenimo. Siūloma programa susidomėjo ne tik Šakių rajono gyventojai, bet ir žmonės iš kaimyninio Jurbarko rajono.
 
Nuotr. Įvairių užsiėmimų metu stovyklos dalyviai mokėsi atsipalaiduoti nuo kasdienių darbų įtampos ir pažinti save.
 
Tris dienas stovyklautojai prasmingai  leido laiką ramioje aplinkoje. Jie turėjo galimybę pabūti su bendraminčiais, atsipūsti nuo kasdienių darbų, sužinoti  įdomybių, kurių dėka į save  ir į savo problemas bei nesėkmes galima pažvelgti visiškai naujai. Kiekvieną dieną vyko užsiėmimai su garsiais mokytojais ir lektoriais iš visos Lietuvos. Roberto Karvausko  paskaita „Ką reiškia „nesiseka“ ir ką su tuo daryti“ ir atsipalaidavimo technikos aiškiai parodė, kad žmogaus savijauta, nuotaika ir energija yra valdomos jo paties. Sunku patikėti, kokia yra reikšminga yra šypsena – ji suteikia pasitikėjimo, noro bendrauti, padėti, įkvėpti aplinkinius.

Kita diena, prasidėjusi rytine mankšta, buvo labai intensyvi. Jūratės Arštikaitienės paskaitoje „Kaip išgyventi  120 metų“  buvo kalbama apie šiuolaikinio žmogaus problemas, nurodomi harmoningo gyvenimo šaltiniai. Per juoko jogos užsiėmimą, kurį vedė sertifikuota juoko jogos instruktorė Daiva Piečaitytė, buvo pristatytas dar vienas savęs pažinimo metodas. Stovyklautojai susipažino su moksliniais faktais paremta naujų pratimų sistema, praktikuojama visame pasaulyje. Ji skatina žaismingumą ir linksmumą, padidina kūno ir smegenų aprūpinimą deguonimi. Niekam nekilo abejonių, kad juokiantis visu kūnu galima paskatinti teigiamus savo kūno, proto ir emocijų pokyčius.

Nauji patyrimai laukė į stovyklą atvykus šokio judesio trenerei iš Vilniaus Agnei Zinkevičiūtei. Pasirodo, šokti gali kiekvienas be jokio išankstinio pasiruošimo, reikia tik pabandyti ir pajusti, kaip atsipalaiduoja kūnas ir protas, išsilaisvina siela. Tai leidžia giliau pažvelgti į save, įgauti pasitikėjimo, pamilti ir priimti save tokį, koks esi, o pamilus save, lengviau pamilti ir kitus.

Gongų meistras Raimondas Binkauskas paaiškino, kaip teisingai palepinti save vandens procedūromis. Žmonės, lankydamiesi pirtyse, dažnai to nežino. Meistras atliko pirties ritualą, supažindino su viena seniausių liaudies tradicijų, kaip naudotis pirties gydomosiomis savybėmis. Po vandens malonumų sodybos terasoje visi pasinėrė į garso terapiją „Maudynės gonge“, kuri, susiliejus su natūraliais gamtos garsais, leido dar labiau atsipalaiduoti.

Antroji diena dar labiau suartino visus stovyklos dalyvius, leido prarasti laiko pojūtį ir suprasti, kad gyventi šioje žemėje reikia ne vien dėl savęs ir savo malonumų – būtina nuolat rūpintis kitais. Masažo specialistė Aušrelė Štrimaitienė stovyklautojus mokė palepinti vienas kitą masažu ir pajusti jo naudą.

Trečiąją dieną Ciguno instruktorius, kinų medicinos žinovas Gediminas Savickas mokė praktinių Ciguno judesių,  papasakojo apie dar vieną universalią, efektyvią sveikatinimo sistemą, kuri padeda sumažinti streso poveikį, įveikti ligas, atkurti fizinę bei dvasinę pusiausvyrą, leidžia aktyviai ilsėtis, nuodugniau pažinti savo emocinį ir dvasinį pasaulį, suteikia energijos.

Laikas stovykloje buvo praleistas ne veltui. Organizatorių siekis supažindinti žmones su įvairiais savęs pažinimo būdais pasiteisino. Jie suteikė galimybę atrasti sau patinkančią veiklą ir mėgautis ja. Kaip teigė vienas iš stovyklos dalyvių, visą buvimo stovykloje laiką lydėjo žodžiais nenusakoma bendrystė, šiltos šypsenos ir pačios skaidriausios mintys.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.