Chlorofilas – žaliasis augalų kraujas

eleksyrasApie labai reikalingas ir naudingas žmogaus organizmui chlorofilo savybes jau žinoma nuo senųjų civilizacijų klestėjimo laikų. Antikos graikai perdirbdavo žalius augalų lapus ir gauta substancija gydydavo žaizdas ir sumušimus, vartojo, kaip priemonę, lengvinančią kvėpavimą, naikinančią blogą kūno kvapą, taip pat esant virškinimo sutrikimams, nusilpus fiziškai.

Šiandien moksliškai įrodyta, kad savo chemine sudėtimi chlorofilas labai panašus į hemoglobiną – funkcinės chlorofilo savybės tokios pat kaip kraujo funkcijos žmogaus organizme, todėl chlorofilas augalams toks pat svarbus, kaip žmogui kraujas. Skirtumas tas, kad hemoglobinas mūsų kraują padaro raudoną, o chlorofilas augalo lapus nudažo žalia spalva. Chlorofilo sudėtyje yra magnio, o hemoglobino - geležies.

Žmogaus kraujotakos sistema, praturtinta chlorofilu, veikia daug efektyviau: geriau pašalinami šlakai ir medžiagų apykaitos atliekos, stiprėja imuninė sistema. Chlorofilas ne tik suteikia energijos, atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius, padidina hemoglobino kiekį kraujyje, todėl rekomenduojamas žmonėms, sergantiems mažakraujyste, moterims nėštumo metu ir atsistatant organizmui po gimdymo, bet ir labai vertingas rūkaliams – kaip antioksidantas ir priemonė burnos kvapui pagerinti.
 
Specialistai chlorofilą vadina pačia geriausia kraujo valymo ir atstatymo priemone. Pastebėta, kad chlorofilas padeda organizmui apsivalyti nuo radioaktyviųjų medžiagų, vaistų likučių ir  kitokių toksinų. Chlorofilą taip pat tinka vartoti esant kvėpavimo susirgimams – bronchitui, astmai, anginai, tonzilitui ar paprastam peršalimui gydyti. Tai yra veiksmingas vaistas, sergant ne tik ginekologinėmis ligomis, po spinduliavimo ir chemoterapijos procedūrų, bet ir turint problemų su  sąnariais, skydliauke, inkstų nepakankamumu. Šis produktas puikiai reguliuoja skysčių pašalinimą iš organizmo. Jeigu jis geriamas iš ryto, dar nevalgius, organizmas atsikrato susikaupusių per naktį skysčių ir šlapimo rūgšties.

Chlorofilo preparatą, galite rasti „Ekofan“ parduotuvėje, įsikūrusioje Šakiuose. Tai visų reikalingiausių vitaminų kompleksas, padedantis organizmui sustiprėti po didelių fizinių krūvių, stiprina širdį ir kraujagysles, reguliuoja kraujospūdį. Jis turi daugybę biologiškai aktyvių mineralų (geležies, magnio, mangano, kalcio, kalio, natrio, cinko, vario, nikelio, kobalto) taip pat vitamino K, beta karoteno, poliprenolio, kitų organizmui reikalingų medžiagų. Todėl skystas chlorofilas rekomenduojamas ir mažiems, ir dideliems, ypač vyresnio amžiaus, sergantiems ir daugiau laiko uždarose patalpose praleidžiantiems žmonėms, gaunantiems mažai saulės šviesos.

Be to, žalia spalva labai teigiamai veikia žmogaus organizmą. Ypač mūsų krašte, kur šiltasis metų laikas palyginti trumpas: nespėji pasidžiaugti žaluma, o jau pradeda gelsti lapai ir ateina ilga, niūri žiema. Todėl žalia spalva labai svarbi  žmogaus kūnui ir sielai. Ji ir gydo, ir ramina, padeda atsikratyti negatyvių jausmų, slopina emocijas, skatina kurti ir mylėti, nuteikia optimistiškai.

Žymusis Avicena rekomenduodavo savo pacientams daryti žalsvo vandens vonias, o langus uždangstyti margaspalvėmis užuolaidomis. Ir dabar žiemą patariama prie šviestuvo pritvirtinti žalio stiklo gabalėlį, kad kambarys skendėtų žalsvoje šviesoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.