Į rajoną ateina pašto naujovės

„Į rajoną ateina pašto naujovės“, – tokią informaciją seniūnams perdavė vicemeras Edgaras Pilypaitis. Jis teigė, kad praeitų metų pabaigoje vyko susitikimas su Lietuvos pašto atstovais, kurie informavo, kad šiais metais visoje šalyje bus diegiama „Ateities paštininko“ koncepcija. Mūsų rajone šios permainos palies miestelių ir kaimų paštus bei gyventojus. Seniūnai nuogąstavo, ar nepadaugės sukčiavimo atvejų.

Apie numatomas naujoves vicemeras žino nedaug, tik tiek, kad šiuo metu vyksta viešinimas apie naują pašto paslaugų teikimo formą, kuomet kaimo gyventojams atsiras galimybė, pavyzdžiui, laiškininką telefonu išsikviesti į namus. Jis galės suteikti visas pašto, finansines paslaugas ir kita.

„Kai kuriose rajono vietovėse pašto skyriai dirba vos dvi valandas. Tai dirbančiam žmogui pasinaudoti pašto paslaugomis neįmanoma. Aš pats asmeniškai Gelgaudiškio pašto paslaugomis taip pat negaliu pasinaudoti, nes jų darbo valandos sutampa su mano“, – teigė E. Pilypaitis ir pridūrė, kad jam paklausus pašto atstovų, ar nebus atleidžiami pašto darbuotojai, buvo atsakyta, kad darbuotojai turės atitikti nustatytos kompetencijos reikalavimus.

Seniūnų nuomonės išsiskyrė: vieni nuogąstavo, kad gali būti apgaudinėjami ypač seni žmonės, kiti svarstė, kad seniūnijose ir kaimuose daugėja žmonių, labiau išprususių informacinėse technologijose bei imlių naujovėms.

Apie numatomas pašto permainas paprašėme pakomentuoti Lietuvos pašto Tinklo direktorės Ingos Dundulienės.

„Šiandien Lietuvos pašto teikiamos paslaugos turi tapti prieinamesnės kaimų gyventojams, siekiant, kad Bendrovė šalies regionuose, ypač kaimiškose vietovėse, kur itin sparčiai prastėja demografinė situacija, dirbtų efektyviai ir pateisintų klientų lūkesčius. Manome, kad kaimuose esama nemažai žmonių, kuriems dėl ligos ar vyresnio amžiaus sunku patiems, be artimųjų ar kaimynų pagalbos, pasiekti artimiausią pašto skyrių. Esame įsitikinę, kad kaimo gyventojų poreikis savo namuose pasinaudoti Lietuvos pašto teikiamomis paslaugomis yra akivaizdus“, – kalbėjo I. Dundulienė.

Jos teigimu, šiuo metu net septynios iš 10 kaimo paštuose gaunamų įmokų už įvairius mokesčius yra sumokamos laiškininkams, kai šie pristatydami pašto siuntą lankosi gyventojo namuose. Pasak pašnekovės, skaičiuojama, kad 74 proc. spaudos leidinių prenumeratos užsakymų priimami irgi laiškininkų, o 65 proc. įvairių namų apyvokos prekių, kurių galima įsigyti paštuose, yra parduodamos gyventojų namuose.

Pašto atstovė pažymėjo, kad įdiegus „Ateities laiškininko“ koncepciją Šakių rajono savivaldybės kaimiškų seniūnijų gyventojams atsiras daugiau galimybių pasinaudoti Lietuvos pašto teikiamomis paslaugomis. Pavyzdžiui, gyventojai išsiųsti laišką ar siuntinį, susimokėti mokesčius, užsisakyti spaudos leidinio prenumeratą ar įsigyti įprastai pašte parduodamų prekių galės mobiliuose Ateities laiškininkų paštuose, kurie įsikurs ir reguliariai numatytu laiku klientus aptarnaus nustatytose vietose. Taip pat papildomai visas pašto ir finansines paslaugas Ateities laiškininkai galės suteikti kliento namuose, nes laiškininkai bus aprūpinti modernia įranga, leisiančia bet kurioje vietoje atlikti įprastas pašto ar finansines operacijas.

„Laiškininko iškvietimas į namus gyventojams nieko nekainuos. Pašto korespondencijos siuntų ir prenumeruojamų spaudos leidinių pristatymas, pensijų ir socialinių išmokų išnešiojimas į namus vyks taip, kaip ir dabar“, – komentavo I. Dundulienė.

Pasak pašto atstovų, mobilūs laiškininkai yra užsienyje pasiteisinusi praktika, todėl ir Lietuvos paštas diegia šį modernų būdą. Anot jų, tai leis pašto paslaugas padaryti kur kas prieinamesnes, pagerins klientų aptarnavimo kokybę, nes mobilūs Ateities laiškininkai pasieks kiekvieno namus – fizinę negalią turinčių ar vyresnio amžiaus žmonių, kuriems nukakti iki pašto yra sudėtinga ar net neįmanoma.

Kaip teigė Lietuvos pašto Tinklo direktorė I. Dundulienė, Šakių rajono savivaldybės kaimiškų seniūnijų gyventojai pasinaudoti Ateities laiškininkų teikiamomis paslaugomis galės nuo pavasario. Detalesnė informacija artimiausiu metu bus pranešama per bendruomenes bei kitomis informavimo priemonėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.