Rajone COVID-19 serga 311 žmonių

Pandemijos pagreitis rajone mažėjo dar 28 proc., mažiau ir koronavirusu sergančių.

Ketvirtadienį 100 tūkst. gyventojų per 14 d. teko 1 tūkst. 32 atvejai, Lietuvoje – 1 tūkst. 587. Rajone COVID-19 serga 311 žmonių (pirmadienį sergančių buvo 344). Septynių dienų naujų atvejų vidurkis yra 16 naujų atvejų per dieną.
 
Per tris paskutiniąsias dienas susirgo 54 žmonės (28 moterys ir 26 vyrai), iš jų iki 18 metų yra 11 atvejų, iki 65-erių – 33, vyresnių nei 65-erių – 10.

Sergamumo židinių skaičius nesikeitė, kaip buvo, taip ir išlikę 13.

Per savaitę atlikti 372 testai, iš jų 43,1 proc. teigiami.

Per pastarąsias dienas pasiskiepijo tik trys žmonės, visi iš jų gavo trečią, palaikomąją vakcinos dozę.

Iš viso rajone pasiskiepiję 18 tūkst. 469 žmonės arba 70,2 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69,7 proc.

Beje, nuo balandžio 4 d. reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes lieka galioti tik viešajame transporte, sveikatos, slaugos ir globos įstaigose.

Parduotuvėse, restoranuose, renginiuose ir kitose uždarose viešose vietose kaukių dėvėjimas nebus privalomas, bet bus rekomenduojamas, ypač ten, kur nepavyksta išlaikyti saugaus atstumo, neužtikrinama gera ventiliacija ar susirenka daugiau žmonių.

Nuo pirmadienio iki penkių dienų trumpinama COVID-19 liga sergančių asmenų izoliacija – šis pakeitimas daromas atsižvelgiant į vyraujančios koronaviruso atmainos savybes, t. y. trumpesnį inkubacinį laikotarpį. Dėl ilgesnės izoliacijos poreikio spręs gydytojas, įvertinęs paciento sveikatos būklę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.