Ragina vertinti rajone turimą sveikatos sistemą

Praėjusią savaitę sveikatos centro veikloje nusprendę dalyvauti sveikatos priežiūros įstaigų vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį. D. Pavalkio nuotr.

Sprendimas dėl sveikatos centro kūrimo buvo priimtas dar praėjusių metų rugsėjį, o praėjusią savaitę sveikatos priežiūros įstaigos, tiksliau jų vadovai, pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Kaip žinia, rajone buvo nuspręsta inicijuoti sveikatos centro kūrimą funkcinio bendradarbiavimo būdu, tai reiškia, kad sveikatos priežiūros įstaigos, norinčios jungtis į sveikatos centrą, bendradarbiaus pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį. Sveikatos centro veiklą koordinuojančia įstaiga paskirtas Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras, o koordinatorė – įstaigos bendrosios praktikos slaugytoja Rasa Dumčiuvienė. 

Bendradarbiauti nusprendė ir parašus ant sutarties sudėjo Šakių ligoninės vadovas Ignas Sadauskas, Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė bei Lekėčių ambulatorijos vyriausioji gydytoja Ligita Armonavičienė, Kudirkos Naumiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Audronė Račiūnienė, Kidulių ambulatorijos vyriausioji gydytoja Roma Kriščiūnienė, Šakių sveikatos klinikos direktorė Laima Starkauskienė ir Visuomenės sveikatos biuro vadovas Viktoras Lebedžinskas. 

„Nėra tik pliusai ar minusai, bet norėtųsi, kad būtų daugiau pliusų visame šiame procese“, – prieš sutarties pasirašymą kalbėjo meras Raimondas Januševičius. 

Savivaldybės gydytoja Edita Zubrickienė pasidžiaugė, kad „mes su savo įstaigomis užtikriname pilną paslaugų paketą“, numatytą Sveikatos apsaugos ministerijos. Taip pat minėjo, kad sveikatos centro veikloje nusprendusios dalyvauti įstaigos jau nusimačiusios, kokią įrangą ar transportą norėtų įsigyti, kokias patalpas remontuoti, mat viso proceso esmė ir yra galimybė parengus projektus pritraukti lėšų. Kaip esame skelbę anksčiau, rajone pirminės priežiūros projektams numatyta 282 tūkst. 370 eurų, antrinio lygio paslaugoms – 406 tūkst. 738 eurai. Jei rajonas būtų pasirinkęs struktūrinį bendradarbiavimą ir sujungęs pirminio lygio paslaugas su antrinio, būtume pretendavę į 2 mln. 663 tūkst. 95 eurus.

Pacientams esminiai dalykai nesikeis: jie kaip lankėsi savo gydymo įstaigose, taip ir lankysis, kaip gavo paslaugas, taip ir gaus.

„Tai, ką turi mūsų rajono pacientai, turime džiaugtis, nes turbūt nė vienam nereikia laukti pas šeimos gydytoją ilgiau nei savaitę, kas yra didžiuosiuose miestuose“, – svarstė vicemeras Darius Jakavičius, o už teigiamus pokyčius gyrė ir antrinį lygį – vis daugiau paslaugų teikiančią Šakių ligoninę.

Neseniai ligoninėje startavo telemedicinos paslaugos, kai per atstumą gali konsultuotis skirtingose gydymo įstaigose dirbantys medikai. Pavyzdžiui, dėl į Šakių ligoninę atvykusio paciento galima susisiekti su gydytoju iš Kauno klinikų ir pasikonsultuoti dėl jo būklės ar gydymo, jo niekur nevežant iš Šakių. Taip pat Šakių ligoninėje pradėtos kataraktos operacijos, kurias atlieka žinomas ir patyręs oftalmologas mikrochirurgas Kirilas Zimarinas, jau veikia ir naujas modernus skaitmeninis rentgeno aparatas, o planų ateičiai I. Sadauskas taip pat nestokoja, tad svarbiausia, kad mūsų gydymo įstaigą rinktųsi ir pacientai, mat į pasiektus rodiklius, suteiktas paslaugas ir jų spektrą ministerija žiūri išties rimtai. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.