Atviro jaunimo centro sienoje - moksleivių delnų atspaudai

ajc rankosAsta GVILDIENĖ
 
Praėjusį penktadienį Atviras jaunimo centras šurmuliavo nuo moksleivių balsų. Čia buvo vykdoma akcija „Įamžink save Atviro jaunimo centro sienoje“. Ant logotipu papuoštos centro sienos  moksleiviai ateities kartoms paliko savo delnų atspaudus, prie kurių užsirašė ir savo vardus.
 
Nuotr. Kaip Holivudo įžymybės palieka savo rankų atspaudus grindinyje, taip ir aktyviausi rajono moksleiviai įsiamžino Atviro jaunimo centro sienoje.   
 
Atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Beržinskaitė pasakojo, kad ant paruoštos sienos iš pradžių projektoriaus pagalba buvo padaryti logotipo kontūrai. Po to Šakių meno mokyklos jaunosios dailininkės Vaiva Frančiakaitė, Dominyka Balčiūtė ir Aušrinė Bacevičiūtė savanoriškai juos nuspalvino.  „Džiaugiuosi šių merginų  iniciatyva ir tikiuosi, jog kitos sienos taip pat bus ištapytos  moksleivių piešiniais, - kalbėjo J.Beržvinskaitė. – Įėjimo patalpas ketiname pagyvinti iš tolo šviečiančia saulėgrąžų pieva, kurioje projektoriaus pagalba būtų galima nupiešti natūralaus ūgio jaunų žmonių siluetus. Be to, turime didelę svajonę - panaudodami graffiti techniką pasigražinti Atviro jaunimo centro išorę. Tada visi tikrai žinotų, kad šios patalpos priklauso jaunimui. Tačiau tai nėra paprasta, nes reikia leidimų.“

Kadangi penktadienį Atvirame jaunimo centre vyko tęstinis dviejų etapų jaunimo iniciatyvos skatinimo projektas, į kurį susirinko gausus moksleivių būrys iš dešimties rajono mokyklų, buvo nuspręsta, kad pertraukos metu jie galėtų papramogauti dalyvaudami akcijoje „Įamžink save Atviro jaunimo centro sienoje“. Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir pati Atviro jaunimo centro vadovė, ir  rajono „Apskritojo stalo“ pirmininkas Tautvydas Šukys.

Konkretaus Atviro jaunimo centro lankytojų skaičiaus J.Beržvinskaitė įvardinti negalėjo. „Būna dienų, kai centras – sausakimšas, tačiau būna ir tokių, kai neateina niekas, - pasakojo pašnekovė. – Populiariausiu užsiėmimu išlieka stalo žaidimai. Jiems nenusileidžia  kino vakarai, kurie vyksta kiekvieną ketvirtadienį nuo 17 val. Taip pat labai norėčiau visus jaunus žmones pakviesti į amatų mokymus, kurie vyksta trečiadieniais, nuo 15 val.“ Tad nepraleiskite progos įdomiai praleisti laisvalaikį ir išmokti kažko  naujo. Juo labiau, kad ir medžiagos, ir patys mokymai nieko nekainuoja. Praėjusį trečiadienį jaunimas polimeriniu moliu dekoravo šaukštelius, o ateinančią savaitę mokysis, kaip papuošti puodelius.

J. Beržinskaitė prisipažino, kad į Atvirą jaunimo centrą būtų pritraukta kuo daugiau jaunų žmonių, tenka paplušėti. Spalio 1 – 3 dienomis ji, kaip mentorius, inicijavo jaunųjų bedarbių amatų mokymus, į kuriuos susirinko 12 jaunuolių iš arčiausiai Šakių esančių kaimų – Veršių, Sintautų, pačių Šakių. „Kad tris dienas nereikėtų sėdėti pusrūsyje, edukaciniai užsiėmimai vyko Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriaus salėje. Kvilingo technikos, kurioje naudojamos spalvotos įvairiai susuktos siauros popieriaus juostelės ir iš atskirų elementų klijuojamos kompozicijos, mokė Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė, lipdyti iš polimerinio molio - muziejininkė Justė Želionienė.“ Mokymuose dalyvavo ir jaunuosius bedarbius motyvavo lektorius iš Alytaus – Atviro jaunimo centro darbuotojas ir įkūrėjas Egidijus Didžiulis.  

Atviro jaunimo centro darbuotoja skatina jaunimą savanoriauti. Rugsėjo mėnesį startavo naujas „Patsaunorio“ projektas, į kurį įsitraukia vis daugiau įmonių. „Savanorių jau laukia Šakių mokykla „Berželis“, Kultūros centras, Policijos komisariatas ir Probacijos skyrius, - pasakojo J. Beržvinskaitė. -  Kviečiame savanoriauti ir pačiame centre – ne tik grindis išplauti, bet ir, tarkim, prisiimti atsakomybę už kino vakarų pravedimą.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.